Kültür Sanat Kaynak: Musa ALİOĞLU 16.04.2024 16:08

Gençlik Müzikali "DOLAP" 17 Nisan'da Ankara'da

Çocuk ve gençlerin gelişimlerini tiyatro merkezli sanat programları ile desteklemek üzere Biraderler Yapım'ın sosyal girişimi olarak kurulan Çocuk Genç Sanat Tiyatro tarafından sahnelenen, Türkiye'nin en büyük çocuk ve gençlik müzikali DOLAP, daha çok yetişkin, genç ve çocuğa ulaşmaya devam ediyor.
Gençlik Müzikali

Kurulduğu günden bu yana yüzlerce çocuk ve genci tiyatro, dans ve müzik çalışmalarıyla buluşturan, çocuk ve gençlerin gelişimlerini tiyatro merkezli sanat programları ile desteklemek üzere bir sosyal girişim olarak kurulan Çocuk Genç Sanat Tiyatro’nun, iki perdeden oluşan ve 30 kişilik dev prodüksiyonla sahne alan son oyunu, gençlik müzikali “DOLAP”, Eylül ayında Nurus’un desteğiyle sanatın iyileştirici ve kapsayıcı gücünü deprem bölgesindeki gençlerle buluşturmuştu. Dolap, Gaziantep, Adana ve İskenderun’un ardından İzmir’de gençlerle ve aileler için sahne aldı. Dolap 17 Nisan’da Tepe Emlak Yatırım’ın Ankaralılara hediye ettiği Bilkent AST Sahne’de yine Nurus’un desteği ile Ankaralı tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Türkiye’nin ilk ve tek gençlik müzikali Dolap, varoluşsal sorular soran, ne olacaklarının sınavlarla belirlenmesine karşı çıkan, kimliklerini bulmaya çalışan ve gençliğin anlam arayışına katkıda bulunan bir oyun olarak dikkat çekiyor. Bu yönüyle oyun, sadece çocukları ve gençleri değil, aynı zamanda ebeveylerini de eğlendirip iyi vakit geçirtirken; kimlik, kişisel gelişim, ergenlik ve bireysel potansiyel gibi konularda da sorular sordurmayı amaçlıyor. Gençlerin bakış açılarını genişletmeyi, kendileriyle barışmalarını ve kendilerini ifade etmek için önlerinde fırsatlar olduğunu da göstermeyi hedefleyen DOLAP, 8-18 yaşları arasındaki 25 çocuk ve gencin performansıyla, yaşıtlarına da ilham ve güç kaynağı olacak. Prova mekanı olarak Han Spaces’ın desteğini alan oyunda dekor olarak da Nurus’un Matildaadlı mevcut hiçbir sandalyeye benzemeyen hem renkli hem de çok eğlenceli koltukları yer alıyor.