Magazin Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 15.04.2024 07:14

"Eşsiz Bir Kültürel Yolculuk Başladı."

Türk kültürünün zenginliğini ve çeşitliliğini kutlamak amacıyla TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dördüncüsü düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, bu yıl Adana'nın eşsiz atmosferinde başladı.
"Eşsiz Bir Kültürel Yolculuk Başladı.

Festival, şehrin simgesi Portakal Çiçeği Karnavalı'nın coşkusuyla start aldı.Festivalin en gözde etkinliklerinden biri olan Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Gelenekten Gelen İlham” Koleksiyonu Defilesi, Adana Müzesi'nin tarihi atmosferinde moda severlerle buluştu.

Çiğdem Tunç'un sunuculuğunu üstlendiği ve Banu Noyan'ın koreografisini yaptığı bu özel defile, Demet Şener'in de aralarında bulunduğu 20 kadın ve erkek modelin, 1400 ile 1650 yılları arasındaki dönemi yansıtan, tamamı el emeği göz nuru 30 özel kostümü podyumda sergiledikleri bir sanat şöleni oldu.

Festival süresince, konserler, sergiler, tiyatro, opera ve bale gösterileri, söyleşiler, atölye çalışmaları, çocuk etkinlikleri ve dijital sanatlar dahil olmak üzere yüzlerce etkinlik Adana'yı kültürel bir buluşma noktasına dönüştürecek. 

Kültür ve sanatın her dalından beslenen bu zengin program, tüm ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatı.

Etkinlik boyunca kullanılacak resmi hashtag “Şehirde Festival Var” festivalin en özel anlarını ve bu benzersiz deneyimi daha geniş bir kitleyle paylaşmak için kullanıldı.