Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 16:00 Güncelleme: 01.08.2024 16:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Paris Olimpiyat Oyunları açılışının bir bölümünde sergilenen gösterilerin tepkilere neden olduğunu belirtti.

Olimpiyat oyunlarında dini değerlere meydan okunmasının ve sapkın propagandaların yapılmasının, ahlaki çöküntünün alarm zili olduğunu da vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze'ye yaptığı katliamların bazı devletlerin sağladığı diplomatik, ekonomik ve askeri şemsiye altında gerçekleştirdiğini bildirdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in dünya ve insanlık için bir tehdit olduğunu Filistin İslami Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik suikast yapması ile kanıtladığının altını çizdi.

Filistin’de yaşayan Müslümanlar ve Hristiyanların huzur bulması için insanlık ittifakı olarak harekete geçilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, Papa Fransuva’nın İsrail’e destek veren ülkelerle saldırıların durdurulması ve kalıcı barışın sağlanması için yapacağı görüşmelerin faydalı olacağını belirtti.

Görüşmede Papa Fransuva, barış için gösterdiği çaba ve dini değerlerin aşağılanmasına karşı hassasiyetleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.