Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.04.2024 15:00 Güncelleme: 13.04.2024 15:43

Çinli sanatçıların olimpiyatlarla ilgili 200 eseri, Paris'te sergilenecek

"Beijing'den Paris'e-Çinli ve Fransız Sanatçılar Olimpik Gezisi" isimli Çin Sanat Sergisi'nin lansman etkinliği bugün Çin Medya Grubu (CMG) tarafından Beijing'de yapıldı.
Çinli sanatçıların olimpiyatlarla ilgili 200 eseri, Paris'te sergilenecek

“Beijing’den Paris’e-Çinli ve Fransız Sanatçılar Olimpik Gezisi” isimli Çin Sanat Sergisi’nin lansman etkinliği bugün Çin Medya Grubu (CMG) tarafından Beijing’de yapıldı.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong, etkinlikte serginin özel danışmanlarına tayin mektuplarını dağıttı. Etkinliğe ünlü Çinli sanatçılar ve akademisyenler katıldı.

Bu etkinliğin düzenlenmesiyle parlak medeniyetlere sahip olan Beijing ile Paris arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, modern olimpiyatların beşiği Paris ile Beijing arasındaki sanat ve spor bağlarının derinleştirilmesi hedeflendi.

“Beijing’den Paris’e-Çinli ve Fransız Sanatçılar Olimpik Gezisi” isimli sergi, mayıs ayında Paris’teki Les Invalides Sergi Merkezi’nde düzenlenecek. Sergide yüzden fazla tanınmış Çinli sanatçının iki yüzden fazla eseri Fransız halkıyla buluşacak.