Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.04.2024 00:00 Güncelleme: 14.04.2024 10:51

Çin'den Ukrayna'da ateşkes için diplomatik çabaların güçlendirilmesi çağrısı

Çin'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, Ukrayna'da ateşkese varılması ve savaşa son verilmesi yönündeki diplomatik çabaların güçlendirilmesi çağrısında bulundu.
Çin'den Ukrayna'da ateşkes için diplomatik çabaların güçlendirilmesi çağrısı

Çin’in BM Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, Ukrayna’da ateşkese varılması ve savaşa son verilmesi yönündeki diplomatik çabaların güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Rusya’nın talebi üzerine dün Ukrayna’daki durum hakkında toplandı. Toplantıda, Ukrayna krizindeki silah tedariki konusu ele alındı.

BM Silahsızlanma İşleri Ofisi Konvansiyonel Silahlar Dairesi Direktörü Ivor Fung, toplantıda yaptığı açıklamada, çatışan bölgelere silah ve mühimmat aktarılmasının ihtilafın daha da tırmanmasına yol açtığına işaret etti.

Çin’in BM Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, toplantıda yaptığı konuşmada, krizin siyasi yollardan çözülmesi ve bir an önce barış sağlanması için ilgili tarafların sorumlu bir tavır göstermeleri çağrısında bulundu. 

Geng Shuang, “Krizi yaratan taraflardan olmayan Çin, çatışan taraflardan hiçbirine öldürücü silahlar ve ekipmanlar sağlamadığı gibi, bu durumdan kâr gütmedi. Çin, öteden beri barış müzakerelerini teşvik ediyor ve Rusya ile Ukrayna arasındaki olası müzakereler için gerekli koşulları yaratmaya hazır.” ifadelerini kullandı.