Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.04.2024 12:00 Güncelleme: 11.04.2024 15:20

Çin, vize muafiyetine Gürcistan'ı da ekledi

Çin'in Tiflis Büyükelçisi Zhou Qian ve Gürcistan Dışişleri Bakanı İlia Darçiaşvili, dün Tiflis'te bir araya gelerek, umuma mahsus pasaport sahipleri için karşılıklı vize muafiyeti sağlayacak bir anlaşmayı imzaladı.
Çin, vize muafiyetine Gürcistan'ı da ekledi

Çin’in Tiflis Büyükelçisi Zhou Qian ve Gürcistan Dışişleri Bakanı İlia Darçiaşvili, dün Tiflis’te bir araya gelerek, umuma mahsus pasaport sahipleri için karşılıklı vize muafiyeti sağlayacak bir anlaşmayı imzaladı. Söz konusu anlaşma uyarınca, her iki ülkenin vatandaşları, geçerli umuma mahsus pasaportlarıyla birbirlerinin ülkelerine giriş yapabilecek. Bu ziyaretler, her seferinde en fazla 30 gün süreyle ve her 180 günde toplamda 90 günü geçmeyecek şekilde vizesiz gerçekleştirilebilecek.

Çin 14 Mart’ta da İsviçre, İrlanda, Macaristan, Avusturya, Belçika, Lüksemburg’dan genel pasaport sahibi vatandaşların, iş, turizm, aile ziyareti ve transit amaçlı seyahatlerinde, 15 günü aşmamak kaydıyla Çin’e vizesiz giriş yapma kararı almıştı. Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya ve Malezya vatandaşları ise 1 Aralık 2023-30 Ekim 2024 tarihleri arasında Çin’e vizesiz girebiliyor.