Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 07.05.2024 00:00 Güncelleme: 07.05.2024 15:15

Bozdoğan-35 operasyonlarında 30 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma tarafından 7 ilde, emniyet tarafından 2 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen "Bozdoğan-35" operasyonlarında 30 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Bozdoğan-35 operasyonlarında 30 şüpheli yakalandı

Bakan Yerlilaya, teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacakalrını bleirterek,"Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.

Yerlikaya operasyona ilişkin, "Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca Mersin merkezli İstanbul, Adana, Ankara, Diyarbakır, Osmaniye ve Yozgat'ta DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda; İstanbul’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 4 şüpheli yakalandı. Adana’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 3 şüpheli yakalandı. Ankara’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 2 şüpheli yakalandı. Mersin’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 1 şüpheli yakalandı. Osmaniye’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 1 şüpheli yakalandı. Yozgat’ta DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 1 şüpheli yakalandı." açıklamasını yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Hatay ve Kütahya İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda; Hatay’da geçmiş dönemlerde DEAŞ terör örgütü adına mühimmat temin eden, kaçakçılık faaliyetlerini organize eden ve ifade ve teşhislerde adı geçtiği tespit edilen 14 şüpheli yakalandı.

Kütahya’da geçmiş dönemlerde DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü ve örgüt mensuplarıyla irtibatlı olduğu tespit edilen 1 şüpheli yakalandı.

Yerlikaya, operasyonlar sonucu, ruhsatsız tabancalar ve çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyale el konulduğunu aktardı.

Jandarma ve polisleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Mersin Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadesini kullandı.