Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.04.2024 09:00 Güncelleme: 14.04.2024 11:13

Biden "ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını" teyit etti

Stockholm, 14 Nisan (Hibya) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hava saldırısı sona ermiş gibi göründüğü İsrail saatiyle sabah 4'te ABD Başkanı Joe Biden ile 25 dakika telefonda görüştü.
Biden "ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını" teyit etti

Görüşmenin ardından Biden, Netanyahu'ya, "ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını" bir kez daha teyit ettiğini söyledi ve ekledi:

"Kendisine İsrail'in eşi benzeri görülmemiş saldırılara karşı savunma ve bu saldırıları bertaraf etme konusunda olağanüstü bir kapasite sergilediğini ve düşmanlarına İsrail'in güvenliğini etkili bir şekilde tehdit edemeyeceklerine dair açık bir mesaj gönderdiğini söyledim."

Pazar günü G7 liderlerini "İran'ın küstah saldırısına karşı birleşik bir diplomatik tepki koordine etmek üzere" toplayacağını söyleyen Joe Biden, "Ekibim bölgedeki mevkidaşlarıyla temas halinde olacak. İsrail liderleriyle de yakın temas halinde olacağız, Bugün kuvvetlerimize ya da tesislerimize yönelik bir saldırı görmemiş olsak da, tüm tehditlere karşı tetikte olacağız ve halkımızı korumak için gerekli tüm adımları atmakta tereddüt etmeyeceğiz'' dedi.

Bir IDF yetkilisi İsrail yönetiminin tepkisini Pazar günü erken saatlerde değerlendireceğini söyledi.

Bu arada İsrail saldırıyı kınamak üzere BM güvenlik konseyini acil toplantıya çağırdı. Toplantının Pazar günü TSİ  23:00'de yapılması bekleniyor.