İzmir Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.03.2024 16:00 Güncelleme: 30.03.2024 16:04

Başkan Soyer'den Portakal Vadisi'ne ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca'da hayata geçirilen Portakal Vadisi'ni ziyaret etti.
Başkan Soyer'den Portakal Vadisi'ne ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için adaylığı döneminde duyurduğu projelerden biri olan Portakal Vadisi’ni ziyaret etti.

Buca’nın Tınaztepe Mahallesi’nde Kültürpark’ın yarısı büyüklüğündeki 200 bin metrekarelik alan İzmirliler için yeni bir nefes alma noktası oldu. Portakal Vadisi’nin 100 milyon TL'lik yatırımla hayata geçtiğini ifade eden Başkan Tunç Soyer, şunları söyledi:

“En geç bir ay içerisinde Portakal Vadisi İzmirlilerin kullanımına açılacak. Binlerce ağaç, çalı, bitkisel örtü ile Bucalıların nefes alacağı bir alana dönüştürüldü. Seyir terasları, kafeteryalar, şarküteri, restoran gibi birçok sosyal donatı alanları da eklendi. Tınaztepe Kampusu’nün arka kapısıyla bitişik Portakal Vadisi en çok üniversite öğrencileri için cazibe merkezi olacak. ”

Vadide 23 ahşap teras, 2 kilometrelik bisiklet ve koşu yolu, yaklaşık yüz bin metrekarelik çayır alanı, 2,8 kilometre uzunluğunda patika yol, 5 bin metrekarelik çim alan, gölet, 218 araçlık otopark, piknik ve çocuk oyun alanları ile restoran yer alıyor. Vadiye 45 türde 57 bin çalı ve 28 türde 3 bin 105 fidan dikildi.

Mevcuttaki bin 647 ağaç ile toplam ağaç sayısı yaklaşık 5 bin oldu.  Alanda kullanılan bitki türleri fazla sulama gereksinimi olmayan ve kentsel biyoçeşitliliğin iyileştirilmesine katkıda bulunan türlerden seçildi. Dikilen 2 bin 365 yapraklı, 740 ibreli ağaç ve birçok çeşit çalıyla kentsel ısı adasının etkisinin azaltılması hedefleniyor. Bu sayede günlük yaklaşık 6 bin kişinin oksijen ihtiyacı karşılanacak, 19 ton da karbon tutulumu sağlanacak.