Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.05.2024 11:01 Güncelleme: 10.05.2024 13:43

Başkan Eşki, kahvaltı programında vatandaşlarla bir araya geldi

İzmir Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yeşilova Ehlibeyt Cami Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda vatandaşlarla bir araya geldi.
Başkan Eşki, kahvaltı programında vatandaşlarla bir araya geldi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yeşilova Ehlibeyt Cami Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve Bornova Belediyesi Meclis Üyelerinin de yerini aldığı toplatıda konuşan Başkan Eşki,Yeşilova Ehlibeyt Cami Derneği’ne üçüncü kez geldiğini hatırlatarak “Bu sofralar ülkedeki birlik, beraberlik ve bütünlüğün önemli bir parçasıdır” dedi.

Emperyalizmin dünyanın her noktasında barışı bozduğunun altını çizen Eşki, “Gazze’de yaşadığımız budur. Aynı oyunlar bizim üzerimizde de oynandı. Kimi zaman ne yazık ki bu amaçlarına ulaştılar ama Türkiye'nin böylesi durumlara karşı panzehiri var. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet'in temel ilkeleridir. Biz din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkesin bu ülkenin vatandaşı olduğu gerçeğiyle sofralarımızda ayrım yapmamayı zaman içerisinde öğrendik. Biraz geç de olsa 100 yıl sonra Mustafa Kemal'in açtığı yola girmeyi başardık, 31 Mart ile birlikte yeni bir çığır açtık. Bundan sonra ülkemizin ihtiyacı olan aydınlık günlere hep birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.