Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.05.2024 21:00 Güncelleme: 20.05.2024 14:15

Başkan Bozbey: Bugünlere kolay gelmedik

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde gençlerle bir araya geldi.
Başkan Bozbey: Bugünlere kolay gelmedik

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bursa’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Gençler ışığında gülümsüyor’ sloganıyla düzenlenen ‘Gençlik Şenliği’, üç gün boyunca kentin farklı noktalarında vatandaşlara 19 Mayıs coşkusunu yaşattı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de eşi Seden Bozbey ile birlikte Hüdavendigar Kent Parkı’ndaki etkinlik alanlarını gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Konser öncesinde alanı dolduran gençleri eşi Seden Bozbey ile birlikte selamlayan Başkan Bozbey, ellerindeki Türk bayraklarıyla gençlerin bayramını kutladı.

Başkan Bozbey, Gençlere ‘muhteşemsiniz’ diyerek, 105 yıl önce kurtuluş için ilk adımı atan başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, gazileri ve şehitleri sevgiyle, saygıyla ve minnetle andı.

Her milli bayram gibi 19 Mayıs’ın da herkes için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Bugünlere kolay gelmedik. Atatürk, bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini yaktı. Bugünü, Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. Onun için gelecek, gençlerin omuzlarında yükselecektir.” dedi.

Konuşmanın ardından ilk olarak şarkıcı Emre Fel sahne alarak Bursalı gençler için sevilen şarkılarını seslendirdi. Emre Fel konserinin ardından Hüdavendigar Kent Parkı’nda yapılan su perdesi mapping gösterisiyle izleyenlere görsel şölen yaşatıldı. Günün sonunda ise ‘Blok3’ sahneye çıkarak gençlerle buluştu.