Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.05.2024 15:00 Güncelleme: 10.05.2024 15:28

Başkan Altay'dan Engelliler Haftası mesajı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Altay'dan Engelliler Haftası mesajı

Başkan Altay,  bir toplumun medeniyet seviyesinin engellilere sunulan imkanlarla ölçüldüğünü belirterek, ''Bizler inanıyoruz ki asıl engel kalplerdedir. Sevginin, iyiliğin ve kardeşliğin hüküm sürdüğü yerlerde hiçbir engele müsamaha edilmez.'' dedi.

Başkan Altay, Engelli Destek Merkezi, Engelsiz Kent Konya Erişilebilirlik Master Planı projesi, sosyal destekleri ile engelli vatandaşları desteklemeye devam ettiklerini belirterek şöyle devam etti:

''Yine, dezavantajlı bireyler için Konya Kart’a tanımlı ücretsiz şehir içi ulaşım olanakları sunuyor ve su faturalarında yüzde 50 oranında indirim uyguluyoruz. Down sendromlu, otizmli ve hafif engeli bulunan özel çocuklarımız için oluşturduğumuz Özel Gençler Mehter Takımı ve Özel Gençler Bando Takımımız çalışmalarına en güzel şekilde devam ediyor. Yine dezavantajlı kardeşlerimize ev ziyaretlerinde bulunuyor, desteğe ihtiyaç duyanlara kişisel bakım, ev temizliği, çevre bakım ve onarım gibi hizmetler sunuyoruz. Engelsiz Ulaşım Aracımızla, dezavantajlı hemşehrilerimizin kurum ve kuruluşlardaki işlerini kolaylıkla yapabilmelerini sağlıyoruz. Engelli Erişilebilir Kamu Binaları projemizle; dezavantajlı vatandaşlarımızın yoğun olarak kullanılan kamusal alanlara konforlu ve kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlıyoruz.''