Kültür Sanat Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.04.2024 13:00 Güncelleme: 13.04.2024 14:29

Bakan Ersoy'dan Portakal Çiçeği Karnavalı'na ziyaret

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adana'da 2024 yılı Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin ilki olan Portakal Çiçeği Karnavalı'nı ziyaret etti.
Bakan Ersoy'dan Portakal Çiçeği Karnavalı'na ziyaret

Bakan Ersoy, Adana'da 2024 yılı Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin ilki olan Portakal Çiçeği Karnavalı'nı ziyaret etti. Yaklaşık 8 ay sürecek kültür-sanat yolculuğunun ilk gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Adana’da tam 9 gün boyunca halkı ve yabancı misafirleri ağırlayarak 30’dan fazla noktada birbirinden renkli etkinliklerin gerçekleştireceğini dile getiren Ersoy, yaptığı açıklamayı şöyle sonlandırdı:

''Türkiye Kültür Yolu Festivallerimiz Türk medeniyet ve kültürünün Anadolu’nun kadim topraklarında filizlenen nice medeniyetin mirasıyla harmanlandığı muazzam bir birikimi şarkılardan tablolara, temsillerden söyleşilere, yemeklerden geleneksel sanatlara bir kez daha tecrübe etme imkanı sunacak. Sahnede ya da perdede, mutfakta ya da sokakta sayısız mekanda geleneksel ve milli olanı çağdaş ve uluslararası olanlarla bir araya getireceğiz. Her yaş ve kesimden insanımız bu sene de festivallerimizde eğlenerek keyifle ve huzurla eşsiz anı ve tecrübeler biriktirecek.''