Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.04.2024 00:00 Güncelleme: 14.04.2024 11:01

Bakan Ersoy: Kültür ve sanatın kalbi Adana'da atıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adana'da gerçekleşen Portakal Çiçeği Festivali'ne katıldı.
Bakan Ersoy: Kültür ve sanatın kalbi Adana'da atıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kültürün ve sanatın kalbinin Adana’da attığını belirterek, “Festivalimizin ilk gününde Adana Sinema ve Edebiyat Müzesi ile sanatseverlere 'merhaba' diyen sergileri ziyaret ederek Sabancı Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulunduk” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Metin Şentürk ile festival kapsamında düzenlenen engelsiz sinema etkinliğine katıldıklarını aktaran Bakan Ersoy, festivalde sergilenen dijital heykellerin de vatandaşları beklediğini söyledi.

Ersoy, Türkiye’nin en büyük festivali olan Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Adana durağı olan Portakal Çiçeği Karnavalı’nda sergiler, atölyeler ve konserlerle dolu bir gün geçirdiklerine vurgu yaparak, “Atatürk'ün anısını sanatın dijital dünyasında canlandıran Atatürk Kültür Yolu'nda, geleneksel sanatlarımızın özel örneklerinin sergilendiği Gelenekli Türk Sanatları ve Adana’nın tarihine tanıklık eden fotoğrafların yer aldığı Kent Renkleri ve Güzellikleri sergilerimizi ziyaret ettik. Renkli etkinliklerle sanat şölenimiz devam edecek.” açıklamasını yaptı.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından düzenlenen ünlü fotoğrafçı Manny Librodo’nun Renkler ve Festivaller Sergisi’nin izleyicileri eşsiz karelerle buluşturduğuna dikkat çeken Bakan Ersoy, “Türkiye Kültür Yolu Festivalimiz kapsamında Adana’da başlayan  Portakal Çiçeği Karnavalı’nda birbirinden özel fotoğraf sergilerini ziyaret ettik” dedi.