Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.04.2024 00:00 Güncelleme: 10.04.2024 09:48

Bakan Ersoy: İngiltere'de satışa sunulan "Kuran-ı Kerim" ülkemize yeniden kavuşturuldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'den yasa dışı yollarla çıkarılarak 2017 yılında İngiltere'de satışa sunulan Kuran-ı Kerim'in yeniden ülkeye getirildiğini açıkladı.
Bakan Ersoy: İngiltere'de satışa sunulan "Kuran-ı Kerim" ülkemize yeniden kavuşturuldu

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Türkiye'den yasa dışı yollarla çıkarılarak 2017 yılında İngiltere'de satışa sunulan Kuran-ı Kerim’in ülkeye yeniden kavuşturulduğunu belirterek, Osmanlı hat ekolünün kurucusu olan hattat Şeyh Hamdullah’ın oğlu Mustafa Dede'nin istinsah ettiği mushafı Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde sergileyeceklerini bildirdi.

16’ncı yüzyılın başında yazılan mushafın, yazılı bölümlerin hat sanatında 'vassale' olarak tanımlanan teknikte farklı bir kağıdın üzerine yapıştırılarak hazırlanması ile dikkati çektiğine değinen Bakan Ersoy, açıklamasına şöyle devam etti:

“Oldukça titiz bir takip sürecinin ardından iadesini sağladığımız Kuran-ı Kerim’in ülkemize ulaşmasında emeği olan herkese ve tüm kurumlara gönülden teşekkür ediyorum. Bu mushaf gibi nice kıymetli eserimizi görmek üzere herkesi Türk ve İslam Eserleri Müzemize davet ediyorum. Kadir Gecemiz mübarek olsun.”