Halkbank web
Ekonomi Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 14.04.2024 07:00

AgeSA sürdürülebilir gelecek için ecording'le iş birliği gerçekleştirdi

Sabancı Holding ve Ageas iştiraki olan AgeSA, ecording iş birliğiyle, 18 yaş altı her yeni BES müşterisi için bir tohum topunu toprakla buluşturuyor. Ebeveynler 18 yaş altı AgeSA BES ile çocuklarının finansal geleceğini güvence altına alırken AgeSA'da, sürdürülebilir gelecekleri için adım atıyor. İklim krizine karşı çözümün aktif bir parçası olmaya çalışıyor.
AgeSA sürdürülebilir gelecek için  ecording'le iş birliği gerçekleştirdi

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, iklim kriziyle mücadelede somut adımlar atmaya devam ediyor. Daha yaşanabilir bir dünya ve ortak geleceğimizi sürdürülebilir kılmak için önemli bir adım daha atan AgeSA, 1-30 Nisan tarihleri arasında 18 yaş altı yeni BES başlatan müşterileri için ecording iş birliğiyle ulaşılması zor alanlara ecoDrone’lar yardımıyla tohum topları atıyor. Müşterilerinin tercihleri doğrultusunda, karaçam ve kızılçam tohum topları toprakla buluşuyor. Müşteriler kendilerine gönderilen QR kod sayesinde tohum topunun büyüme hikâyesini de takip edebiliyor. İş birliği      çerçevesinde, orman varlığının ve biyoçeşitliliğin artırılması amaçlanıyor.

 

“Çocuğunuzun geleceğini “iyi ki”lerle doldurmak için yanınızdayız.”

 

Rakamlara ve istatistiklere bakıldığında BES’in gerçekten de zor zamanlar için bir kalkan etkisi oluşturduğunu belirten AgeSA Pazarlama ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Roşan Dilek, “18 yaş altı BES, çocuklarının geleceğine yönelik tasarruf ve birikim yapmak isteyen ebeveynler için kazançlı bir yatırım aracı. Ailelerin bütçelerine göre belirleyeceği aylık katkı payı tutarları ve yüzde 30 devlet katkısı avantajıyla çocukların geleceğini güvence altına alıyor. Erken yaşta birikim imkânı sunan bu sistem, finansal okuryazarlığın daha erken yaşlarda öğrenilmesi adına da çok kıymetli. Ebeveynler, AgeSA ile çocuklarının geleceği için güvenli bir yatırım yaparken, biz de onların geleceğini “iyi ki”lerle dolduruyor ve sürdürülebilir bir gelecek için adım atıyoruz. Doğaya nefes olan her bir ağacın kıymetini biliyor ve çocuğunuz adına ecoDrone ile bir tohum topunu toprakla buluşturuyoruz. Hedefimiz, sürdürülebilir finansal gelecek ve sürdürülebilir bir dünya” dedi.

 

“Net Sıfır Emisyon” yaklaşımını benimseyen ve 2050 itibarıyla net sıfır emisyonlu bir şirket olmayı hedefleyen AgeSA, sürdürülebilirlik odağında karbon ayak izini ve çevresel etkiyi azaltmaya yönelik birçok çalışmayı hayata geçirdi. Şirket araçlarının yakıt, ofislerin doğal gaz tüketiminden ve elektrik kullanımından kaynaklanan karbon emisyon oranını 2019 yılına göre %40 azalttı. Dijital dönüşüm faaliyetleri sayesinde satış süreçlerinde 582 ağacın kesilmesini önleyerek 240 ton karbon emisyonu ve 128 milyon litre su tasarrufuna katkıda bulundu. Toplam atık miktarını %35 azaltmayı başardı.