Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.04.2024 11:00 Güncelleme: 13.04.2024 14:34

AFAD Başkanı Memiş: 16 kabindeki 128 vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirmiş olduk

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasında 16 kabindeki 128 vatandaşın tahliyesinin gerçekleştirildiğini açıkladı.
AFAD Başkanı Memiş: 16 kabindeki 128 vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirmiş olduk

AFAD Başkanı Memiş'in açıklaması şu şekilde:

"Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. 7 vatandaşımız da yaralanmıştı. Dün olayın olduğu andan itibaren bu saate kadar çalışmalarımız aralıksız ve kesintisiz olarak sürdürülmektedir.

Toplamda yaklaşık 500 arama kurtarma profesyonel ekip olmak üzere müdahalemiz devam etmektedir.

Şu ana kadar asılı kalan kabinlerden 16 kabinde 128 vatandaşımızın tahliyesini zor koşullarda gerçekleştirmiş olduk. Şu an da 8 kabinde 43 vatandaşımızın tahliye işlemleri devam ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 4 helikopteri ile birlikte kurtarma çalışmalarını sürdürüyoruz. Aynı zamanda karadan da özel ekipmanları olan profesyonel ekiplerimizle birlikte kabinlere ulaşıp oradan ip yardımıyla tahliyelerini gerçekleştiriyoruz.

Jandarmamızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı helikopterlerimiz de var ancak bölgede rüzgardan kaynaklı uçuşlarda sorun yaşanıyor. Buna rağmen çok güçlü bir müdahale yaptığımızı söyleyebiliriz.

İnşallah hava kararmadan operasyonumuzu tamamlamayı ümit ediyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Vatandaşlarımızla sürekli irtibat halindeyiz sağlık durumlarının da iyi olduğunu biliyoruz.  İnşallah kısa süre içerisinde netice alacağız."