Kültür Sanat Kaynak: Haber Merkezi 13.04.2024 15:47

3. Fethiye Fotoğraf Festivali başlıyor

10'uncu yılını kutlayan FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) 20-21-22-23 Nisan tarihleri arasında 3. Fethiye Fotoğraf Festivalini düzenliyor. Festival, bu yıl "Işık" temasıyla ülkemizin "Işık Ülkesi" olarak adlandırılmasına vurgu yapıyor. Festivalin onur konuğu ise usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar.
3. Fethiye Fotoğraf Festivali başlıyor

Festivale katılan fotoğraf sanatçıları için 6 farklı eğitim atölyesi düzenlenecek. Festivalde fotoğraf gezileri, Fethiye Tersanesi, Liman, Kaya köyü, Babadağ ve Xanthos antik kentine yapılacak.

Festival boyunca akşam saatlerinde usta fotoğraf sanatçıları eserlerini sunacak ve söyleşiler düzenlenecek. 

Öte yandan festivalde üç önemli fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluşuyor. Ankara Bilim Üniversitesi Görsel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Eda Arısoy’un Momento Mori-Ölümü Hatırla adlı fotoğraf ve video sergisi, 20 Nisan Cumartesi saat 12.00’de The Marina Boutique Hotel’de izlenebilecek.

TFSF Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı fotoğraf sanatçısı Ali Rıza Akalın’ın "Light in the Night / Night in the Light" adlı fotoğraf sergisi, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Sergi Salonunda 20 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’da  ve Fefsad üyelerinin IŞIĞIMIZ FETHİYE fotoğraf sergisi de 20 Nisan Cumartesi saat 14:00’de 96. Caddede sergilenecek.

Festivale, Fethiye Belediye Başkanlığı ve Fethiye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Deniz Ticaret Odası, Fethiye Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi, Babadağ Teleferik, Labranda Travel,  Orange Rent a Car, Sandal Bar-Restaurant ve tüm konuklarımızı misafir eden The Marina Boutique Hotel ve gönüllü çalışanlar destek veriyor.

FEFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Canan Tor, "Festivalimiz 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 11:00’de The Marina Boutique Hotel’de yapılacak basın toplantısı ve kokteyl ile başlayacak" bilgisini verirken festivale katılacak olan sanatçıları açıkladı:

KONUK SANATÇILAR

İzzet Keribar, Devlet Sanatçısı

Tekin Ertuğ, Fotoğraf Sanatçısı- Yazar- Ressam

Yalçın Savuran, Fotoğraf Sanatçısı- Yazar

Ali Rıza Akalın, Fotoğraf Sanatçısı- Yazar

Dr. Eda Arısoy Öğretim Üyesi -Fotoğraf Sanatçısı- Yönetmen

Defne Sesin Okay Öğretim Görevlisi-Fotoğraf Sanatçısı

Esin Koç Görsel Sanatçı -Fotoğrafçı- Editör

Arzu Eke Görsel Anlatıcı- Fotoğrafçı

Akın Acar Fotoğraf Sanatçısı

Kenan Demir, Fotoğraf Sanatçısı

Ayşe Nur Türk, Fotoğraf Sanatçısı

Ahan fotoğraf Grubu

FESTİVAL ONUR KONUĞU İZZET KERİBAR

İzzet Keribar fotoğrafa 1952 yılında, haftalıklarını biriktirerek aldığı makineyle başladı. İlk olarak, siyah-beyaz çalışmalar yapan sanatçı, İstanbul’un tarihi semt ve mekanlarından beslendi. 1957'de askerlik için Güney Kore'ye gitti. Stilini, Kore’de bulunduğu zamanlarda Türk Tugayı’nda fotoğraf çekerek geliştirdi. Birçok prestijli ödüle layık görülen Keribar’ın ödülleri arasında; National Geographic Traveler ikincilik, Fuji Avrupa Basın Ödüllerinde farklı zamanlarda aldığı birincilik derecesi ve 2011’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Büyük Sanat ödülü yer alıyor. İzzet Keribar, ayrıca, Uluslararası Fotoğraf Federasyonu tarafından 1985 yılında A.Fiap (Sanatçı), 1988 yılında da E.Fiap (Ekselans) unvanlarını aldı. Aynı zamanda Fransız Kültür Bakanlığı'nca Legion d'Honneur nişanı (Akademik Başarılar Şövalyelik unvanı) kazandı.1980 yılını fotoğrafçılığının ikinci doğuşu olarak belirten Keribar, 1982 yılından beri yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda fotoğraf sergisi ve dia gösterisi gerçekleştirdi. Ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarının jürilerine katılan sanatçı, farklı form ve içeriklerde eserler

üretmeye devam ediyor.