Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.04.2024 14:01 Güncelleme: 15.04.2024 14:11

14 İngiliz markası Hainan Expo için Çin'e çıkarma yaptı

4. Çin Uluslararası Tüketim Malları Fuarı (Hainan Expo) 13 Nisan'da Çin'in Hainan eyaletinin merkezi Haikou kentinde kapılarını açtı. Bu yıl, hem fuara katılan ülke sayısı hem de ünlü marka sayısı açısından fuar tarihinde bir rekor kırıldı.
14 İngiliz markası Hainan Expo için Çin'e çıkarma yaptı

4. Çin Uluslararası Tüketim Malları Fuarı (Hainan Expo) 13 Nisan’da Çin’in Hainan eyaletinin merkezi Haikou kentinde kapılarını açtı. Bu yıl, hem fuara katılan ülke sayısı hem de ünlü marka sayısı açısından fuar tarihinde bir rekor kırıldı.

Bu yılki Hainan Expo’da ilk kez İngiltere pavyonu kuruldu. Lüks tüketim, gıda, sağlık ve makyaj alanlarında 14 ünlü markaya ait seçkin ürünler pavyonda tüketicilerle buluştu. İngiltere’nin Guangzhou Başkonsolosu Sarah Mann, basına yaptığı açıklamada, “Bir yıldan az bir süredir Çin’de bulunmama rağmen Çin’deki piyasanın canlılığını yakından hissetme fırsatı buldum” dedi.

Hainan Expo’nun dördüncü pavyonunda Japonya, Kanada, Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi ve Makao Özel İdari Bölgesi’nden ürünler sergileniyor. Bu ülkeler ve bölgeler artık fuarın “eski dostları” olarak anılıyor. Malezya ve Moğolistan’dan iş insanları da ilk kez grup olarak fuarda yer aldı. Moğolistan’ın Çin’deki Ekonomik Müşaviri Tümenbayar, basına verdiği demeçte, Hainan Expo’nun Moğolistan’a ait ürünlerin tanıtımı için büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.