Kültür Sanat Kaynak: Ahmet Münir EREN 14.04.2024 07:00

 Andante'den çok özel bir sayı

Türkiye'nin 2002 yılından beri basılı olarak kesintisiz her ay yayımlanan "tek" klasik müzik dergisi Andante'nin Nisan 2024 tarihli 210. sayısı çıktı.
  Andante'den çok özel bir sayı

Bu sayının kapağında klasik müziği yediden yetmişe her kesimden müziksevere sevdiren, Borusan Quartet’in kıymetli üyesi, ülkemizin duayen viyola sanatçılarından Efdal Altun yer alıyor. Unutulan kadın bestecimiz Mihter Çelebi’nin hayatı, Serhan Yedig’in kalemiyle Andante sayfalarında hatırlanıyor. 

Menekşe Tokyay, fagot sanatçılığından orkestra şefliğine uzanan kariyer yolcuğuna dair Eray İnal ile söyleşiyor. Yiğit Günsoy, besteci Erich Wolfgang Korngold'un hayatı ve eserlerine dair kısa bir bakış sunduğu makalesini Andante okurları ile için kaleme alıyor. Mehmet Gökhan Bağcı, kemancı ve besteci Ceren Türkmenoğlu ile sanatçımızın kendi beste ve düzenlemelerini içeren Mâi adlı albümü üzerine söyleşiyor.

Müzikolog, orkestra şefi, besteci ve yazar Emre Aracı, tesadüfler ve hayrete düşüren bağlantılarla dolu yeni makalesinde tüm müzikseverleri Heidelberg Kalesi’nin keşfine davet ediyor. 

Tüm müzikseverler tarafından büyük beğeniyle takip edilen, derginin son sayfalarındaki Al dente köşesinin bu ayki konuğu ise lazanya tarifiyle trombonist Taşkın Akarsu.

www.andante.com.tr adresinden klasik müzik dünyasını takip edebilir, kendinize ve sevdiklerinize basılı veya dijital Andante aboneliği hediye edebilirsiniz.