AKM'de "Azerbaycan Kültür ve Sanat Günü" etkinliği düzenlendi AKM'de "Azerbaycan Kültür ve Sanat Günü" etkinliği düzenlendi

Aslan, günümüz ikili/özel ilişkilerini irdelerken, bireyin iç dünyasındaki kaotik durumları şiir evreninin elverdiğince aktarıyor. Yaşanan duygusal boşlukları, sığ kalan ve sahici/derinlikli bir ilişkiye geçemeyen bu ilişkilerin önündeki engelleri, etkileri şiirsel bir söylem çerçevesinde dillendiriyor.

Aslan, bu kitabıyla ilgili şunları söyledi: “Günümüzde duyarsız, anlık zevklere kendini bırakan yani haz odaklı kısa süreli ilişkiler söz konusu. Karşılıklı nesneleştirmeye dayanan bu ilişkiler derinleşememekte ve yüzeysel kalmakta. Bu ise tarafları kendi yaşamının faili konumundan alıkoyuyor ne yazık ki. Haz/keyif alma temelli bu anlayış-arayış doğaldır ki doyurucu, sahih bir ilişkiye dönüşmesine olanak tanımıyor. Eros’un ölümü de tam bu noktada başlıyor. Kitabımda şiirin olanakları çerçevesinde bunu sorunsallaştırdım. Bana göre ‘karşılıklı nesneleştirme’ dediğim bu durum, günümüz koşulları kadar özneler arası farklılıklar, bireylerin travmaları, kanayan ama konuşulmayan yaralarıyla da ilgili.”

“Sinderella” adlı şiirle başlayan kitap, “Kül Kedisi” adlı şiirle bitiyor. Kitapta ayrıca, “Geceye üç şarkı” ile “geceye yarım kalmış şiirler” adını taşıyan tematik bütünlüklü uzun bir ara bölüm yer alıyor. Burada ikili ilişkilerde yaşanan kopukluklar, çatışmalar şiirsel bir dil ile öyküleştirilerek aktarılıyor.

Polat Canpolat’ın kapak tasarım ve illüstrasyonlarını yaptığı kitap, Artshop yayınları tarafından basıldı. Geceye Üç Şarkı Ve Yarım Kalmış Şiirler online platformlarda satışa sunuldu.

Muhabir: ÖZLEM PALA