Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Erdoğan'dan Es-Sisi’ye ortak çözüm mesajı: Gazze için birlikte hareket edelim!

Erdoğan'dan Es-Sisi’ye ortak çözüm mesajı: Gazze için birlikte hareket edelim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Gazze'deki gelişmeleri ele aldı. Görüşmede, İsrail'in ateşkesi ihlal etmesine karşı Türkiye ile Mısır’ın ortak adımlar atmasının önemine dikkat çekildi. Erdoğan, insani yardımların sürdürülmesi ve kalıcı barışın tesisi için iş birliğinin artırılması gerektiğini vurguladı.
Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Gazze'deki gelişmeleri ele aldı. Görüşmede, İsrail'in ateşkesi ihlal etmesine karşı Türkiye ile Mısır’ın ortak adımlar atmasının önemine dikkat çekildi. Erdoğan, insani yardımların sürdürülmesi ve kalıcı barışın tesisi için iş birliğinin artırılması gerektiğini vurguladı.

MUHABİR: Özlem Babacan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail’in Gazze’deki ateşkesi ihlal etmesine sert tepki göstererek, bölgede yeniden başlayan soykırımın durdurulması ve kalıcı barışın tesisi için Türkiye ile Mısır’ın birlikte hareket etmesinin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Erdoğan: Türkiye, Filistin Halkının Yanında Olmaya Devam Edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgesel krizlere karşı güçlü iş birliği vurgusu yaptı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Gazze'deki son gelişmeler, Türkiye-Mısır ilişkileri ve bölgesel meseleler ele alındı.

Görüşmede, İsrail’in uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe sayarak Gazze’de sağlanan ateşkesi bir kez daha ihlal ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede yeniden başlayan insanlık dramına dikkat çekerek, bu vahşetin artık son bulması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, kalıcı ateşkesin sağlanması ve bölgede barışın tesisi için Türkiye ile Mısır’ın diplomatik ve insani alanlarda eşgüdüm içinde çalışmasının faydalı olacağını kaydetti.

El-Ariş Limanı Üzerinden Yardımlar Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her şartta Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini belirterek, Gazze’ye yönelik insani yardım sevkiyatlarının El-Ariş Limanı üzerinden süreceğini açıkladı. Mısır’ın bu süreçteki desteklerine ayrıca teşekkür eden Erdoğan, iki ülke arasındaki dayanışmanın bölgesel barış açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Görüşme kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Es-Sisi'nin yaklaşan Ramazan Bayramı’nı da tebrik etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *