9 güne çıkarılan Ramazan Bayramı tatili, Türkiye’de iç turizmi canlandırırken havayollarında yoğunluk yaşanıyor. Bu kapsamda Pegasus Hava Yolları, vatandaşların bayramı sevdikleriyle geçirebilmesi için 157 ek sefer planladığını açıkladı.
Türkiye’nin önde gelen yerli hava yolu şirketlerinden Pegasus, Cumhurbaşkanlığı kararıyla 9 güne uzatılan Ramazan Bayramı tatili süresince iç ve dış hatlarda toplam 157 ek sefer düzenleyecek. Bu hamleyle hem vatandaşların seyahat konforu artırılırken hem de iç turizme güçlü bir destek sağlanmış olacak.
Pegasus'un planladığı ek seferlerin 92’si iç hatlara, 65’i ise dış hatlara yönelik olacak. Özellikle iç hatlarda yoğun talep gören Antalya, İzmir, Çukurova, Ankara ve Bodrum destinasyonlarına yoğunlukla sefer eklenirken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de öncelikli destinasyonlar arasında yer aldı. Dış hatlarda ise başta Paris, Londra, Roma, Prag ve Barselona olmak üzere Avrupa’nın gözde şehirlerine ilave uçuşlar planlandı.
Bu adım, hem turizmi hem de ekonomiyi canlandıracak önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin yerli hava yolu markası Pegasus’un aldığı bu karar, vatandaşlara ulaşım kolaylığı sunarken, ülkemizin hava ulaşımındaki gücünü bir kez daha ortaya koyuyor.