Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Genel İçişleri Bakanı Yerlikaya: Arife Gününde 766 Trafik Kazası, 5 Kişi Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Arife Gününde 766 Trafik Kazası, 5 Kişi Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı arifesinde Türkiye genelinde yaşanan trafik kazalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, arife günü boyunca ülke genelinde tam 766 trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda 1219 kişi yaralandı, ne yazık ki 5 vatandaş hayatını kaybetti.
Genel

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı arifesinde Türkiye genelinde yaşanan trafik kazalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, arife günü boyunca ülke genelinde tam 766 trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda 1219 kişi yaralandı, ne yazık ki 5 vatandaş hayatını kaybetti.

MUHABİR: Özlem Babacan

Bayram Arifesi Kazalarla Gölgelendi

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın arefe günü yaşanan kazaların bilançosunu kamuoyu ile paylaştı. Kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Yerlikaya, trafik güvenliği konusunda toplumun daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi.

"Arife günü boyunca yaşanan kazalar hepimizi derinden üzdü. Bu kazalarda 5 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1219 kişi ise yaralandı. Kazasız ve huzurlu bir bayram geçirmek hepimizin elinde," şeklinde konuştu.

9 Günlük Bayram Tatilinde Yoğun Trafik Denetimi

Ramazan Bayramı'nın 9 günlük tatil süreci boyunca, emniyet ve jandarma ekiplerinin sahada aktif bir şekilde görev yaptığını belirten İçişleri Bakanı, vatandaşların güvenliği için tüm önlemlerin alındığını ifade etti. Özellikle tatilin ilk gününde gerçekleştirilen denetimlerin verileri dikkat çekti.

Buna göre, sadece bayramın ilk gününde:

508.962 araç denetlendi

29.622 araca hız ve radar işlemi uygulandı

46.282 araca çeşitli trafik ihlallerinden işlem yapıldı

Trafik Denetimlerinin Amacı: Ceza Kesmek Değil, Can Kurtarmak

Bakan Yerlikaya, trafik ekiplerinin temel amacının ceza kesmek değil, kazaları önlemek ve can kaybını sıfıra indirmek olduğunu vurguladı. Denetimlerin bu hedef doğrultusunda titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

"Unutmayalım ki yollar bizleri sevdiklerimize kavuşturmak için var. Bayram sevincimize hüzün karışmasın. Lütfen trafik kurallarına uyalım, dikkatsizlik ve ihmal yüzünden hayatlar kararmasın," ifadelerine yer verdi.

Bayram Tatilinde Trafik Güvenliği Hayati Önem Taşıyor

Özellikle uzun tatil dönemlerinde trafik yoğunluğunun artması, kazaların da beraberinde gelmesine neden oluyor. İçişleri Bakanlığı, vatandaşların güvenliği için tüm birimlerle koordineli bir şekilde çalışarak, trafik kazalarının en aza indirilmesi için çeşitli önlemler alıyor.

Araç kullanırken dikkatli olunması, emniyet kemeri takılması, hız sınırlarına uyulması ve telefonla konuşulmaması gibi temel kurallar, hem sürücülerin hem yolcuların hayatını kurtarabilecek basit ama etkili adımlar arasında yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *