Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
İftar vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Genel Bodrum'da Turizm Patladı! Dev Kruvaziyer Sezonu Başlattı

Bodrum'da Turizm Patladı! Dev Kruvaziyer Sezonu Başlattı

Muğla’nın gözde turizm merkezi Bodrum, 2025 kruvaziyer sezonunu görkemli bir şekilde açtı. Palau bayraklı ve 193 metre uzunluğundaki "Astoria Grande" isimli kruvaziyer, sabah saatlerinde Bodrum Cruise Port limanına yanaştı. Amasra’dan yola çıkan gemi, 756 turist ve 432 mürettebatıyla ilçeye turizmde yeni bir soluk getirdi.
Genel

Muğla’nın gözde turizm merkezi Bodrum, 2025 kruvaziyer sezonunu görkemli bir şekilde açtı. Palau bayraklı ve 193 metre uzunluğundaki "Astoria Grande" isimli kruvaziyer, sabah saatlerinde Bodrum Cruise Port limanına yanaştı. Amasra’dan yola çıkan gemi, 756 turist ve 432 mürettebatıyla ilçeye turizmde yeni bir soluk getirdi.

Sezonun ilk kruvaziyeri Astoria Grande, Bodrum’a demir attı! Turizmde hareketlilik başladı.

Turistlerin Bodrum merkezine inişiyle birlikte esnaf ve turizmcilerde büyük bir memnuniyet oluştu. Yılın ilk kruvaziyeriyle başlayan bu hareketlilik, sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdü.

Global Ports Holding Doğu Akdeniz Limanları Direktörü Aziz Güngör, yaptığı açıklamada 2025 yılı için umut verici değerlendirmelerde bulundu. Güngör, "Bu yıl hem gemi sayısında hem de yolcu sayısında tarihi bir rekor bekliyoruz. Bodrum-Kos-Bodrum hattında yoğun bir sirkülasyon öngörüyoruz" dedi.

14 Yeni Kruvaziyer İlk Kez Bodrum’a Geliyor

Güngör ayrıca, bu yıl Bodrum’a ilk kez yanaşacak 14 farklı kruvaziyer gemisinin, bölgenin uluslararası turizmdeki cazibesini artırdığını vurguladı. Mega yat trafiğinde de istikrarlı bir artış yaşandığını belirten Güngör, Bodrum’un Akdeniz çanağında önemli bir destinasyon haline geldiğini ifade etti.

Hedef: 120 Gemi, 160 Bin Yolcu!

Bodrum Limanı’nın 2025 hedefi ise oldukça iddialı: 120 gemi ve yaklaşık 160 bin kruvaziyer yolcusu. Turizmin bu yeni ivmesiyle birlikte bölge ekonomisine ciddi katkı sağlanması bekleniyor.

Astoria Grande kruvaziyeri, Bodrum’daki kısa konaklamasının ardından gece saatlerinde Marmaris limanına doğru yol alacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *