Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Gezi - Seyahat Bodrum’da bayram bereketi: Otellerde yerler dolmak üzere!

Bodrum’da bayram bereketi: Otellerde yerler dolmak üzere!

Ramazan Bayramı öncesi Bodrum’da hareketlilik başladı. Hükümetin turizmde istikrar sağlayan politikaları ve iç turizmde sağlanan canlanma sayesinde, otellerde doluluk oranı şimdiden yüzde 55’e ulaştı. Sezon, bu yıl bir ay erken açıldı.
Gezi - Seyahat

Ramazan Bayramı öncesi Bodrum’da hareketlilik başladı. Hükümetin turizmde istikrar sağlayan politikaları ve iç turizmde sağlanan canlanma sayesinde, otellerde doluluk oranı şimdiden yüzde 55’e ulaştı. Sezon, bu yıl bir ay erken açıldı.

Türkiye’nin gözbebeği turizm destinasyonlarından biri olan Bodrum, Ramazan Bayramı öncesi yerli ve yabancı misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Yerli turizmin güçlü talepleri ve hükümetin iç turizmi canlandırmaya yönelik politikaları sayesinde bölgede turizm sezonu erken başladı. Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkan Yardımcısı Alişir Şahin’in verdiği bilgilere göre, bayram süresince otellerde yüzde 55’e varan doluluk oranı bekleniyor. Şahin, “Bu yıl sezonu 28 Mart itibarıyla başlatıyoruz. Bu, her yıl daha da güçlenen Türk turizminin somut bir göstergesidir” dedi.

Her Bütçeye Uygun Tatil Alternatifleri

Türkiye'nin turizmde erişilebilirliği ön planda tutan politikaları sayesinde, Bodrum’da her keseye uygun tatil seçenekleri sunuluyor. Otel fiyatlarının kişi başı 1500 TL’den başlayarak 41 bin TL’ye kadar çıktığını belirten Şahin, iç pazarda son dakika rezervasyonlarının etkili olduğunu vurguladı.

Ulaşım Altyapısında Güçlü Adımlar: 7 Ek Seferle Erişim Kolaylaşıyor

Bayram tatili süresince Milas-Bodrum Havalimanı’na 7 ek yurt içi seferin düzenlenecek olması, bölgeye erişimi kolaylaştıracak. Bu adım, devletin ulaşım alanında gerçekleştirdiği altyapı yatırımlarının bir sonucu olarak dikkat çekiyor.

İnşaat Yasağı Çağrısı: Turizme Destek Olalım

Sezonun sağlıklı ilerlemesi adına inşaat faaliyetlerine ara verilmesi gerektiğini belirten Şahin, “Valiliğimizden ve belediyemizden, görüntü ve gürültü kirliliğini engellemek adına inşaat yasağının uygulanmasını bekliyoruz” diyerek kamu yönetiminden destek çağrısında bulundu.

İstihdamda Kazanım: Turizmde Çalışanlar İçin Ek Süre

Otellerin sezonu erken açması, turizm sektöründe çalışanlar için istihdam süresinin uzaması anlamına geliyor. Turizmci Zeynel Kılıç, “Bayramla birlikte Bodrum’da sezona güçlü bir giriş yapıyoruz. Bu yıl personelimiz bir ay daha fazla istihdam edilecek. Bu, hem sektör hem ekonomi için ciddi bir kazançtır” ifadelerini kullandı.

Kılıç ayrıca, “Geçen yıl 1,6 milyon turist ağırladık. Bu yıl hedefimiz bu sayının da üzerine çıkmak. Erken rezervasyonlardaki artış, sezona güçlü bir başlangıcın habercisi” diyerek umutlu tabloyu aktardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *