Bu sonuçta enerji fiyatlarındaki dalgalanmalar ve artan yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı etkili oldu. FAVÖK marjı şirketin sektördeki dalgalanmalara rağmen operasyonel verimliliğini koruduğunu gösterirken şirketin vergi öncesi karı, aynı dönemde milyon 925 milyon TL olarak kaydedildi.
Şirketin ilk 9 aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Galata Wind CEO’su Burak Kuyan şunları söyledi; “Türkiye elektrik piyasasının şu anki durumunda yenilenebilir enerjinin önemi bir kez daha ve daha güçlü şekilde ortaya çıkıyor. Galata Wind olarak , halka arzımız esnasında taahhüt etmiş olduğumuzüzere sadece yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyoruz. Hedeflerimize ulaşma konusunda çok değerli atılımlar gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinde yenilenebilir enerji üretimindeki artış ve ekonomideki enflasyonist gelişmeler enerji fiyatlarında bir miktar gerilemeye yol açsa da güçlü mali yapımız ve likidite yönetimi sayesinde piyasa koşullarına hızlı adapte oluyoruz. Elde ettiğimiz finansal performans ile sektördeki rekabet gücümüzü koruyarak uzun vadeli pozisyonumuzu güçlendirme yönünde önemli adımlar atıyoruz.”
2024’ün ilk üç çeyreğinde Türkiye genelinde toplam kurulu elektrik gücü %8 oranında artış göstererek 114.144 MW’a ulaştı. Bu artışla birlikte, rüzgâr ve güneş enerjisinin toplam kapasite içindeki payı da önemli ölçüde arttı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik fiyatları üzerindeki baskısını dengelemek ve maliyetleri azaltmak amacıyla Galata Wind, sektördeki yenilikçi yatırımlarına devam ediyor. Yatırımcılarına uzun vadede güvenli ve sürdürülebilir bir getiri sunmayı hedefleyen Galata Wind, 2030’a kadar ise kurulu gücünü 1000 MW’a ulaştırmayı planlıyor. Türkiye’nin 2035 yılına kadar yenilenebilir enerji alanındaki hedefleri doğrultusunda, şirket de kendisini sürekli olarak güncelleyerek sektördeki rekabetçiliğini artırıyor. Temiz bir gelecek için temiz enerji yaklaşımıyla çevreye duyarlı, güvenilir ve sürdürülebilir bir iş modeli ile yenilenebilir enerji alanında büyüyerek global bir oyuncu olmak için çalışıyor.