Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Galeriler Teknoloji Toyota ve Mitsubishi Çalışanlarına DeepSeek Kullanmayı Yasakladı

Toyota ve Mitsubishi Çalışanlarına DeepSeek Kullanmayı Yasakladı

Japonya'nın dev firmaları Toyota ve Mitsubishi, çalışanlarının Çin merkezli yapay zeka modeli DeepSeek'i kullanmasını yasakladı. Şirketler neden DeepSeek uygulamasını yasaklıyor?
Teknoloji

Japonya'nın dev firmaları Toyota ve Mitsubishi, çalışanlarının Çin merkezli yapay zeka modeli DeepSeek'i kullanmasını yasakladı. Şirketler neden DeepSeek uygulamasını yasaklıyor?

Toyota ve Mitsubishi Çalışanlarına DeepSeek Kullanmayı Yasakladı 1

gizlilik riskleri taşıyor

Japonya'nın önde gelen otomobil üreticisi Toyota ve savunma sanayisi devi Mitsubishi Heavy Industries, çalışanlarının Çin merkezli DeepSeek yapay zeka modelini kullanmasını yasakladığını duyurdu. Kyodo ajansının aktardığına göre, her iki şirket de bu kararlarını bilgi güvenliği endişeleri ve gizlilik riskleri nedeniyle aldıklarını belirtti.

1 / 3
Toyota ve Mitsubishi Çalışanlarına DeepSeek Kullanmayı Yasakladı 2

bilgi güvenliği endişesi bulunuyor

Toyota yetkilileri, çalışanlarının DeepSeek kullanımıyla ilgili olarak, "Bilgi güvenliği konusunda ciddi endişelerimiz bulunuyor," şeklinde bir açıklama yaptı. Mitsubishi ise DeepSeek’in sadece iş amaçlı kullanımını yasakladığını ifade etti. Japon telekomünikasyon devi SoftBank da, kendi çalışanlarının DeepSeek'i firmaya ait cihazlarda kullanmalarını engelleyen bir karar aldığını duyurdu. Bu yasaklama dalgası, Japonya'daki birçok firmanın yalnızca ABD merkezli yapay zeka uygulamalarını tercih ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

2 / 3
Toyota ve Mitsubishi Çalışanlarına DeepSeek Kullanmayı Yasakladı 3

çin'in yapay zeka atılımı 

DeepSeek, Çin merkezli High-Flyer Capital Management fonu tarafından desteklenen bir yapay zeka girişimidir. 20 Ocak’ta piyasaya sürülen DeepSeek-R1 modeli, düşük maliyetli ve az sayıda çip kullanarak diğer yapay zeka firmalarından sıyrılmayı başarmıştır. Sadece birkaç hafta içinde dünya çapında büyük bir popülerlik kazanmış olan DeepSeek, ABD merkezli ChatGPT’yi geride bırakarak en fazla indirilen yapay zeka uygulaması olmuştur.

3 / 3
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *