Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Rain and snow
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Galeriler Spor Galatasaray'ın Kemerburgaz Tesislerini Basın Mensuplarına Açtı! 700 Milyon Liralık Dev Yatırım

Galatasaray'ın Kemerburgaz Tesislerini Basın Mensuplarına Açtı! 700 Milyon Liralık Dev Yatırım

Galatasaray, tarihindeki en önemli dönüşümlerden birini Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri ile yaşıyor. Sarı-kırmızılı kulüp, yıllardır yuvası olan Florya Metin Oktay Tesisleri'ne veda ederek, modern altyapısıyla dikkat çeken Kemerburgaz'daki yeni tesislerine taşındı. İşte, merak edilen Kemerburgaz tesisi ve yönetimin açıklamaları.
Spor

Galatasaray, tarihindeki en önemli dönüşümlerden birini Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri ile yaşıyor. Sarı-kırmızılı kulüp, yıllardır yuvası olan Florya Metin Oktay Tesisleri'ne veda ederek, modern altyapısıyla dikkat çeken Kemerburgaz'daki yeni tesislerine taşındı. İşte, merak edilen Kemerburgaz tesisi ve yönetimin açıklamaları.

Galatasaray'ın Kemerburgaz Tesislerini Basın Mensuplarına Açtı! 700 Milyon Liralık Dev Yatırım 1

Florya'dan Kemerburgaz'a Hızlı Geçiş

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, geçiş sürecinin hızla tamamlandığını vurgularken, Florya’ya veda edemediklerini belirtti. Buruk, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Florya’dan Kemerburgaz’a geçiş çok hızlı oldu. Duygusal geçişi yaşayamadık. Bu tesise bir an önce geçmek istiyorduk. Tam hazır değilken, antrenman testi yapmak için geldik. Oyunculardan bir an önce geçme talebi geldi. Burada çok mutlu olduklarını, tesisten, sahalardan ve spor salonundan çok memnun olduklarını söylediler."

Buruk, yeni tesislerin sunduğu imkanlardan son derece memnun olduklarını da belirtti. Özellikle saha zemini konusunda yaşadıkları geçmiş sıkıntılara değinen Buruk, yeni şartların takımı çok daha ileriye taşıyacağını söyledi. Deneyimli teknik adam, Morata transferine de gönderme yaparak, Florya’daki sahalar yüzünden yaşadığı mahcubiyeti anlattı:

“Morata geldiğinde onu Florya’daki sahaya çıkardığımda, 'Böyle bir adam aldık, böyle sahada antrenman yaptırıyoruz' diyordum. Florya’daki sahaları yeniledik ama istediğimiz gibi olmadı. Buradaki ortam çok değişik. Oyuncular çok mutlu.”

1 / 6
Galatasaray'ın Kemerburgaz Tesislerini Basın Mensuplarına Açtı! 700 Milyon Liralık Dev Yatırım 2

"Kemerburgaz, Küçük Florya Gibi"

Buruk, Florya’nın Galatasaray tarihindeki yerinin ayrı olduğunu ifade ederken, Kemerburgaz'da da aynı ruhu taşımaya çalıştıklarını belirtti. Espirili bir dille, Florya’nın uğurunu ve havasını yeni tesislere getirdiklerini söyleyen Buruk, şu cümleleri kullandı:

“Florya’nın uğurunu ve havasını buraya taşıdık. O yüzden buraya ‘Küçük Florya’ diyebiliriz. Ayrıca Florya’nın suyu var. Onu da burada içiriyoruz, etrafı ağaçları onunla suluyoruz.”

2 / 6
Galatasaray'ın Kemerburgaz Tesislerini Basın Mensuplarına Açtı! 700 Milyon Liralık Dev Yatırım 3

Finansal Yapıda Sürdürülebilir Başarı Hedefi

Özbek, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yapılandırma anlaşmasından çıkmaya çok az kaldıklarını ve kulübün 1,2 milyar lira borcunu kapatmayı planladıklarını belirtti. Riva, Florya ve Mecidiyeköy projeleri, kulübün borçlarını azaltarak mali bağımsızlığına kavuşmasına olanak sağlayacak.

"Öncelikli hedefimiz faiz kanamasını durdurmak. Bu projelerden elde edilecek gelirleri amatör branşlara aktaracağız. 2024-2025 sezonunda tüm gelirlerde zirve yaptık. Avrupa’da gelir kategorisinde 9. sıradayız. Bu seviyeyi korumak ve daha da yukarı çıkmak istiyoruz."

3 / 6
Galatasaray'ın Kemerburgaz Tesislerini Basın Mensuplarına Açtı! 700 Milyon Liralık Dev Yatırım 4

700 Milyon Liralık Dev Yatırım

Özbek, tesisin yapımı için Galatasaray Kulübü'nün kasasından yaklaşık 700 milyon lira çıktığını belirtti. Bu süreçte 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği (1905 GSYİAD) gibi desteklerin de önemli rol oynadığını ifade eden Özbek, kulübün mali disiplinini koruyarak, finansal anlamda güçlendiklerini aktardı:

“Galatasaray Kulübü bir dünya markası. Tesislerinin de eksiksiz ve kendi marka değerine yakışır seviyede olması lazım. Florya, 50 yıl önce Türkiye’nin en önemli tesisiydi. Ancak futbol ekonomisinin büyümesiyle yetersiz kaldı. Bu yüzden Kemerburgaz tesisleriyle yeni bir döneme girdik.”

4 / 6
Galatasaray'ın Kemerburgaz Tesislerini Basın Mensuplarına Açtı! 700 Milyon Liralık Dev Yatırım 5

Başkan Dursun Özbek: "Galatasaray Kendi Kendine Yeten Bir Kulüp Oluyor"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğinde önemli açıklamalarda bulundu. Kulübü finansal açıdan kendi kendine yetebilen bir yapıya kavuşturmak için büyük adımlar attıklarını belirten Özbek, projelerin detaylarını paylaştı.

Kemerburgaz tesislerinin, 130 dönümlük bir arazi üzerine inşa edildiğini belirten Özbek, Riva ve Florya projeleriyle sağlanan fonların kulübe büyük katkı sunduğunu dile getirdi. Akademi binası projeleri, 4 yeni futbol sahası ve altyapıya yapılacak yatırımlar, Galatasaray’ın geleceğine ışık tutuyor.

5 / 6
Galatasaray'ın Kemerburgaz Tesislerini Basın Mensuplarına Açtı! 700 Milyon Liralık Dev Yatırım 6

Geleceğe Yatırım: Sporcu Akademileri ve Yeni Tesisler

Özbek, Galatasaray’ın yalnızca futbol değil, basketbol, voleybol ve yüzme branşları için de projeler hazırladıklarını açıkladı. Stadın hemen yanında 60 dönümlük bir arazi üzerinde, tüm branşlara hizmet edecek dev bir kompleks planlanıyor. Özbek, Galatasaray'ın 17 farklı branşını bir araya getirerek yönetimsel kolaylık ve maliyet avantajı yaratmayı hedeflediklerini vurguladı.

“Arkadaşlarımla Galatasaray’a hizmet etmek için yola çıktık. Sadece güncel sorunları çözmek değil, kulübün geleceğini hazırlamak için kolları sıvadık.”

6 / 6
MUHABİR: Büşra Bozok Aytek
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *