Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı az bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Güneş vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Türk gıda üreticileri Rusya'dan umutlu dönüyor

Türk gıda üreticileri Rusya'dan umutlu dönüyor

Türk gıda üreticileri, Prodexpo 2025 fuarından umutlu dönüyor. İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı, Rusya pazarında Türk firmalarının boşluğu doldurabileceğini belirtti. 1,835 katılımcı ve 70 bin ziyaretçinin yer aldığı fuarda, Türk firmaları Rusya'da önemli potansiyel görüyor.
Ekonomi
MUHABİR: Eray Aksoy

Türk gıda üreticileri, Prodexpo 2025 fuarından umutlu dönüyor. İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı, Rusya pazarında Türk firmalarının boşluğu doldurabileceğini belirtti. 1,835 katılımcı ve 70 bin ziyaretçinin yer aldığı fuarda, Türk firmaları Rusya'da önemli potansiyel görüyor.

Türk gıda üreticileri, Rusya ve Doğu Avrupa'nın en önemli gıda fuarı olan Prodexpo 2025'ten umutlu ayrıldı. İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Başkan Yardımcısı Şemsettin Memiş, fuarın başarılı geçtiğini ve Türk firmalarının bölgede ciddi bir potansiyel gördüğünü belirtti.

Rusya Pazarında Türk Firmaları İçin Fırsatlar

Şemsettin Memiş, Rusya'daki yerel marketlerle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini vurgulayarak, Türk gıda ürünlerine yönelik ilginin arttığını söyledi. Avrupalı firmaların bölgeden çekilmesiyle oluşan boşluğun Türk şirketleri için bir avantaj olduğunu belirtti.

Rusya'nın Potansiyeli ve Türk İhracatçıları

Memiş, Rusya'nın 150 milyonluk nüfusuyla büyük bir pazar olduğunu ve Avrupalı firmaların çekilmesinin Türk şirketlerine fırsatlar sunduğunu ifade etti. Türk firmalarının bölgeye daha fazla odaklanması gerektiğini vurgulayarak, Rusya'ya yatırım yapmanın karlılık sağlayabileceğini belirtti.

Rus Hükümeti ve Yatırım İştahı

Memiş, Rus hükümetinin yatırımcılara karşı ilgisinin yüksek olduğunu ve Türk firmalarını ülkede görmek istediğini aktardı. Türk şirketlerinin Rusya'ya yatırım yapmaya istekli olduğunu ve bu adımın avantajlar sağlayabileceğini belirtti.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi ile Görüşme

Fuarı Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç'in de ziyaret ettiğini belirten Memiş, büyükelçiyle yapılan verimli görüşmelerin Türk-Rus ticari ilişkilerine olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *