Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
İftar vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
İftar vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi CANiK, Brezilya’ya Çıkartma Yapıyor! LAAD 2025’te Türk Savunma Sanayisinin Gücü Konuşulacak

CANiK, Brezilya’ya Çıkartma Yapıyor! LAAD 2025’te Türk Savunma Sanayisinin Gücü Konuşulacak

CANiK ve Samsun Yurt Savunma, 1-4 Nisan 2025 tarihleri arasında Brezilya'da düzenlenecek LAAD fuarında en yeni ürünlerini tanıtacak. Bu fuar, Latin Amerika'daki önemli askeri projelerin belirlendiği bir platform olarak stratejik bir önem taşıyor.
Ekonomi

CANiK ve Samsun Yurt Savunma, 1-4 Nisan 2025 tarihleri arasında Brezilya'da düzenlenecek LAAD fuarında en yeni ürünlerini tanıtacak. Bu fuar, Latin Amerika'daki önemli askeri projelerin belirlendiği bir platform olarak stratejik bir önem taşıyor.

MUHABİR: Özlem Babacan

Türk savunma sanayisinin küresel arenadaki öncü markalarından CANiK ve bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketleri, Latin Amerika'nın en büyük savunma sanayi fuarlarından LAAD 2025 için geri sayıma başladı. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 1-4 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik, Latin Amerika'daki büyük askeri alım projelerinin belirlendiği kritik bir platform olarak öne çıkıyor.

Dünya çapında savunma sanayii devlerini, üst düzey askeri yetkilileri ve sektör profesyonellerini bir araya getirecek fuarda, CANiK ve bağlı grup şirketleri UNIROBOTICS ile AEI Systems, en yenilikçi ürünlerini sergileyerek bölgedeki etkisini güçlendirmeyi hedefliyor.

VENOM LR, Brezilya İçin Oyunun Kurallarını Değiştirecek!

CANiK’in dikkat çeken yeniliklerinden biri, AEI Systems tarafından geliştirilen VENOM LR adlı 30x113 mm orta kalibre top olacak. Düşük geri tepme özelliği ve ayarlanabilir atış hızıyla öne çıkan bu sistem, Brezilya için stratejik bir öneme sahip. Dünyanın önde gelen 30x113 mm mühimmat üreticilerinden biri olan Brezilya, envanterinde aktif olarak kullandığı mühimmatlarla VENOM LR'ın geniş mühimmat çeşitliliğine en aşina ülkelerden biri konumunda bulunuyor.

Bir diğer önemli yenilik ise UNIROBOTICS'in geliştirdiği uzaktan komutalı silah kuleleri olacak. Bu sistemler, Türk savunma sanayisinin üstün mühendislik yeteneklerini sergileyerek sahadaki askeri operasyonları daha güvenli ve etkili hale getirecek.

"Brezilya, Latin Amerika’ya Açılan Stratejik Kapımız"

LAAD 2025’in CANiK’in küresel hedefleri açısından büyük bir fırsat sunduğunu belirten SYS Grup-CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, Brezilya’nın Latin Amerika’nın tamamına açılan stratejik bir pazar olduğunu vurguladı.

Aral, "Bölgedeki ortaklıklarımızı derinleştirmek ve Türk savunma sanayisinin gücünü bir kez daha tüm dünyaya göstermek için LAAD 2025 büyük bir fırsat sunuyor. VENOM LR gibi çığır açan sistemlerimizle ve yeni nesil uzaktan komutalı silah kulelerimizle Brezilya'nın ve Latin Amerika’daki diğer ülkelerin savunma ihtiyaçlarına en üst düzeyde katkı sağlamayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

CANiK, 2024’ün başında Brezilya Ordusu'nun 12.7x99 mm "M2 QCB" ağır makineli tüfek ihalesini kazanarakbölgede güçlü bir yer edinmişti. Bu büyük başarı, şirketin yalnızca bireysel silahlarda değil, ağır silah sistemleri alanında da küresel bir oyuncu konumuna geldiğini gösterdi.

Türk savunma sanayisinin küresel pazardaki yükselişi hız kesmeden devam ediyor! CANiK’in LAAD 2025’te yapacağı anlaşmalar, Türkiye’nin savunma alanındaki gücünü pekiştirmeye devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *