Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Dünya İstikrarsız ve maskeli ABD

İstikrarsız ve maskeli ABD

Söyledikleriyle icraatları hiçbir zaman birbirini tutmayan ve her zaman her konuda yalan makinasına dönüşebilen ABD, dünyada prestij kaybediyor.
Dünya

Söyledikleriyle icraatları hiçbir zaman birbirini tutmayan ve her zaman her konuda yalan makinasına dönüşebilen ABD, dünyada prestij kaybediyor.

Söyledikleriyle icraatları hiçbir zaman birbirini tutmayan ve her zaman her konuda yalan makinasına dönüşebilen ABD, dünyada prestij kaybediyor. Etmeye de devam edecek bu sarhoş kovboylar yahut emperyalist ülke İsaril’e sadece taşeron bir firma olmuşcasına ne yaptıklarını inanın kendileri bile bilmeyecek frekanstadırlar.
Özelliklede Ortadoğu politikalarıyla maskeleri düştü. Gerçek kimliksiz kimlikleri çok net olarak ortaya çıktı. İnsanlığın beklentilerini ve dev Amerika meğerse cüceymiş herkes gördü dünya kamuoyu sanırım artık eskisi gibi hiç bir konuda onlara saygı duymayacak yanlış  ve istikrarsız kirli politikalarıyla kendilerini yine kendileri deşifre etmiş durumdalar.
Birçok köşemde; maskelerin düşeceği ve gerçek yüzlerin ortaya çıkacağı zamanlar mutlaka vardır diye defalarca yazdım. İşte ispatı; eski başkan Obama İran ile adeta kanka olmuştu. Bahar rüzgarları estirmişti antlaşmalar yapmıştı ambargoyu kaldırmıştı. Adam seçim kaybetti yerine Kontak Donald Trump geldi olmadı olmayacak sil baştan yaptı hem de gözünü kırpmadan. Artı arsa emlakçılığı edasıyla meslek refleksiyle Kudüs'ü İsrail’in başkenti olarak ilan etti adeta aklınca onlara tepsiyle servis etti. Bu eylemiyle belki İsrail’e şirin göründü ama dünya kamuoyunun nefretini kazandı. İşte verdiğim örneğe odaklanarak düşünün beyin jimnastiği yapın lütfen bu davranış bu eylem akıllı bir politikacının yapacağı bir davranış mı? Lanetle lanetlendi kınandı ve hem kendisi hem ülkesi kaybetti küçük düştüler İslam aleminin adeta düşmanı oldular.
Irak ve Suriye politakalarında açıklamaları siyasetleri ve siyasi demeçleriyle icraatlarında tam dibe vurdular. Çocukları bile kendilerine güldürecek ve alay konusu niteliğindeki politikalarla makro halden mikro hale geldiler. Diyeceğim o ki boksta ringde rakip tarafından almış oldukları yumruklarla sersem halde bir ABD ile karşı karşıyayız. Kendilerinin imal ettikleri DEAŞ'ı yok etmek için güya Suriye'ye geldiler başarısız oldular ne yaptıkları ne yapacakları net olmayan ve ortalıkta kalakaldılar. Pentagon'dan ayrı bir ses ayrı bir politika siyasilerinden farklı bir ses farklı bir söylem ve demeçler Bay kontak Trump çok daha farklı ve çelişkiler yumağı niteliğindeki demeçler kararlar hava da uçuşuyor. Üstelik diğer söylem ve demeçleri adeta yalanlayan çelişkilerle dolu.
Adamın ülkesinde hukukla başı dertte. Ülke yönetiminden uzak ciddi ve istikrarlı politikalar yerine emlakçı kafayla sanki pazarlama yapıyor gibi siyaset ve siyasi söylemleri de fıkra niteliğinde. Demem o ki ben bu siyasi adamın görev süresini bile doldurmadan yolcu olacağını düşünüyorum. Olmuyor ne etse ne yapsa bir türlü ciddi ve saygınlık kazanacak kararlar ve politikalar üretmeyi hayata geçirmeyi bir türlü başaramıyor başaramayacak gibi de gözüküyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *