ABD Temsilciler Meclisi'nde iki Cumhuriyetçi üye, 100 dolarlık banknotlarda Benjamin Franklin’in yerine eski Başkan Donald Trump’ın resminin yer almasını öngören bir yasa tasarısı sundu.
“Altın Çağ 2025 Yasası” Resmen Sunuldu
Teksaslı Temsilciler Meclisi üyeleri Brandon Gill ve Troy Nehls, "Altın Çağ 2025 Yasası" adlı tasarıyı Temsilciler Meclisi'ne sundu. Bu yasa teklifi, 31 Aralık 2028’den sonra basılacak 100 dolarlık banknotlarda Trump’ın portresinin yer almasını öngörüyor.
Cumhuriyetçi vekiller, yasa teklifine destek çağrısında bulunarak, eski Başkan Donald Trump’ın “Amerika’yı yeniden büyük yapma” politikalarının ekonomiye sağladığı katkıları onurlandırmak amacıyla bu değişikliğin yapılması gerektiğini savundu.
Troy Nehls, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Amerika’yı altın çağa taşımak için Başkan Trump’tan daha fazlasını yapan hiç kimse olmadı. Kendisine 100 dolarlık banknotta yer vermek, önümüzdeki dört yıl içinde gerçekleştireceği her şeyi onurlandırmanın küçük bir yoludur."
Beyaz Saray ve FED’den Resmi Açıklama Bekleniyor
Beyaz Saray ve ABD Merkez Bankası (FED) tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmazken, yasa teklifinin Demokratların çoğunlukta olduğu Senato’da sert bir muhalefetle karşılaşması bekleniyor. Uzmanlar, bu tür bir değişikliğin yürürlüğe girmesinin siyasi ve ekonomik etkilerinin olacağını belirtiyor.
Eğer teklif kabul edilirse, Donald Trump’ın portresi 100 dolarlık banknotlarda kalıcı olarak yer alacak ve ABD tarihinde ilk kez yaşayan bir eski başkanın resmi banknotlarda kullanılacak.
Bu yasa tasarısının kabul edilmesi halinde, ABD dolarındaki en büyük tasarımsal değişimlerden biri gerçekleşebilir. Ancak, yasanın Senato ve Başkanlık onayı alması gerektiği düşünüldüğünde, sürecin uzun ve tartışmalı olması bekleniyor.