Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Hafif yağmur
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
İftar vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Dünya ABD’de Tarihi İnfaz! İlk Kez Nitrojen Gazıyla Bir Mahkum İdam Edildi

ABD’de Tarihi İnfaz! İlk Kez Nitrojen Gazıyla Bir Mahkum İdam Edildi

ABD'nin Louisiana eyaletinde, 15 yıl sonra ilk kez bir mahkum idam edildi. Üstelik bu idam, eyalette nitrojen gazı kullanılarak gerçekleştirilen ilk infaz olarak tarihe geçti.
Dünya

ABD'nin Louisiana eyaletinde, 15 yıl sonra ilk kez bir mahkum idam edildi. Üstelik bu idam, eyalette nitrojen gazı kullanılarak gerçekleştirilen ilk infaz olarak tarihe geçti.

ABD’de idam cezalarıyla ilgili yeni bir dönem başladı. Louisiana eyaletinde, mahkum Jessie Hoffman Jr., nitrojen gazı kullanılarak idam edildi. Bu, Louisiana tarihinde nitrojen gazıyla gerçekleştirilen ilk idam oldu.

ABD Yüksek Mahkemesi, daha önce alınan ihtiyati tedbir kararını bozarak idamın önünü açtı. Böylece Hoffman’ın infazı gerçekleşti.

Hoffman’ın avukatı Cecelia Kappel, müvekkilinin yıllar içindeki değişimini vurgulayarak idam kararını eleştirdi. Savunma makamı, nitrojen gazıyla idamın "zalimce" olduğunu belirterek Anayasa’ya aykırı olduğunu öne sürmüştü.

Şubat ayında eyalete dava açan Hoffman, infazın durdurulmasını talep etmişti. Ancak ABD Yüksek Mahkemesi'nin müdahalesiyle Louisiana, 15 yıl aradan sonra bir idam cezasını yerine getirmiş oldu.

Nitrojen gazı yöntemi, ABD’de idam cezası uygulamalarında yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor. Bu yöntem, diğer infaz yöntemlerine kıyasla daha az acı verici olduğu iddiasıyla bazı eyaletlerde gündeme gelirken, insan hakları savunucuları tarafından sert şekilde eleştiriliyor.

MUHABİR: Lerzan Özder
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *