Britvic Haziran ayında Carlsberg'in İngiliz meşrubat üreticisinin hisse başına 1,250 peni teklif eden iyileştirilmiş nakit devir teklifini reddetmişti. Carlsberg'in 6 Haziran'da Britvic hissesi başına 1.200 penslik önceki teklif fiyatı da reddedilmişti.

Britvic'in Başkanı Ian Durant, önerilen anlaşmanın "birden fazla içecek sektöründeki büyüme fırsatlarını yakalamak için iyi bir konumda olan genişletilmiş bir uluslararası grup yarattığını" söyledi. Durant ayrıca Carlsberg'in PepsiCo ile yaptığı anlaşmanın "birleşik gruba sürekli başarı için güçlü bir platform" sağladığını belirtti.

Carlsberg CEO'su Jacob Aarup-Andersen de aynı açıklamada anlaşmanın, "Britvic'in yüksek kaliteli meşrubat portföyünü Carlsberg'in güçlü bira portföyü ve pazara giriş yetenekleriyle birleştirerek Birleşik Krallık ve Batı Avrupa pazarlarında gelişmiş bir teklif yarattığını" söyledi.

Çiftçilere buğday tohumu desteği Çiftçilere buğday tohumu desteği

Britvic, Birleşik Krallık ve İrlanda'da PepsiCo markalarını şişeleyip dağıttığı için PepsiCo anlaşmanın kilit noktasını oluşturuyor. Carlsberg ve PepsiCo bu yılın başlarında şişeleme sözleşmesindeki "kontrol değişikliği maddesinden" feragat etmeyi kabul etmişti.

Kaynak: (Hibya Haber Ajansı)