Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından turizmin ülke geneline ve 12 aya yayılmasını sağlamakve yüksek gelir grubundan turistleri ülkemize çekmek amacıyla başlattığı Turizm Yüzyılı projesinin Burduretkinliği son derece renkli görüntülere sahne oldu. TÜRSAB’ın bu özel etkinliğinde; gazeteciler, sosyal medyanın önemli isimleri, akademisyenler seyahat acentası temsilcilerinden oluşun kalabalık bir heyet, Salda Gölü üzerinde onlarca balonun gökyüzünde süzüldüğü etkinliğe katıldı. 

Balon etkinliğine, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, DEİK Başkanı Nail Olpak, Yeşilova Belediyesi Başkanı Okan Kurd, Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü, Tarihçi Pelin Batu, Gazeteci İhsan Aktaş ve Cengiz Er’in yanı sıra çok sayıda akademisyen, gazeteci, sosyal medyada öne çıkan isimler ile seyahat acentası temsilcileri ve turizm öğrencileri katılım gösterdi. 

Burdur Türküsü “Erik Dalı Gevrektir” Bu Sefer Salda Semalarında Okundu

Burdur’un tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtıldığı TÜRSAB Turizm Yüzyılı Burdur etkinliğinin ikinci ayağında, Salda Gölü üzerinde gerçekleştirilen sıcak hava balon turuna katılan Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçısı Sümer Ezgü, Burdur türkülerini seslendirdi. Sümer Ezgü, Salda Gölü üzerinde Burdur yöresine ait olan ve Türkiye’nin her yerinde severek dinlenen “Erik Dalı Gevrektir” türküsünü okudu. Sanatçının sosyal medya hesabından da paylaştığı türkü, binlerce kişi tarafından beğeniyle izledi. 

Bungalov sezonu açıldı Bungalov sezonu açıldı

50-1

Bağlıkaya: “Burdur, Antalya’ya Gelen Yabancı Turistleri Kendine Çekebilir”

Slada Gölü üzerinde gerçekleştirilen balon turlarıyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Burdur’un doğal güzellikleri, Kibyra ve Sagalassos Antik kentleri başta olmak üzere çok zengin bir turizm destinasyonu olduğuna işaret ederek, kültür turizmi kapsamında Kapadokya, Pamukkale gibi destinasyonlarda düzenlenen ve büyük ilgi gören balon turlarının Burdur turizmine katkı sağlayacağını ifade etti. Turizm Yüzyılı projesinin en önemli hedeflerinden birinin harcama potansiyeli yüksek turistleri ülkemizin farklı destinasyonlarına çekmek olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, yılda milyonlarca yabancı turist ağırlayan Antalya’ya çok yakın olan Burdur’un bu pazardan pay alabileceğine dikkat çekti. 

Seyahat Acentaları Burdur Turizminin Gelişmesinde Öncülük Edecek

Yeni destinasyonlar yaratılmasında seyahat acentalarının öncü rolüne işaret eden Bağlıkaya, “Turizm unsurlarının satılabilir ürün haline getirilmesi ve tüketicisine ulaşması ancak ve mutlaka seyahat acentaları eliyle olur. Bu bakımdan Burdur’un turizmdeki gerçek değerini bulması için seyahat acentalarının yapacağı çalışmalara öncülük yapmak amacıyla bu balon turunu organize ettik. Hem bu ürünü daha çok seyahat acentamıztanısın hem de bir ürün olarak misafirlerine sunsun istiyoruz" şeklinde konuştu.

TÜRSAB Turizm Yüzyılı etkinliği, düzenlenen balon turu organizasyonun ardından Kibyra ve Sagalassos Antik Kenti gezisiyle devam etti. Kibyra Antik Kenti'ndeki tarihi Odeon'da MAKÜ tarafından çok sayıda öğrencinin katılımıyla düzenlenen Ticari Diplomasi dersinde DEİK Başkanı Nail Olpak bir ders verirken TÜRSAB heyeti de dinleyici olarak derse katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi