İş Dünyası

Borçelik, EDGE Cinsiyet Sertifikası’na Sahip Dünyadaki Tek Çelik Üreticisi Oldu

Borusan Grup şirketlerinden Borçelik, iş yerinde toplumsal cinsiyet eşitliği koşullarını değerlendiren EDGE Cinsiyet Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Borçelik, çelik sektöründe dünya genelinde güncel olarak bu sertifikaya sahip tek kuruluş olma unvanını elde ederken, Avrupa’da ise bu sertifikayı kazanan ilk şirket oldu.

Abone Ol

Bugüne kadar toplumsal cinsiyet eşitliği alanında sektöründe fark yaratan birçok çalışma yapan, Türkiye'nin en büyük ve en kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik, önemli bir başarıya daha imza attı ve çelik sektöründe şu an geçerli EDGE Cinsiyet Sertifikası’na sahip dünyadaki tek kuruluş oldu. Borçelik, bu sertifika ile çelik sektöründe Avrupa’da EDGE Cinsiyet Sertifikası alan ilk kuruluş olma unvanını da kazandı.

İş yerlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek amacıyla geliştirilen dünya çapında lider bir sertifika programı olan EDGE (Equity, Diversity, and Gender Equality), şirketleri istatistiki veriler, uygulamalar, prosedürler ve çalışan anketleri üzerinden; ücret, işe alım ve terfi, eğitim, esnek çalışma koşulları ve kurumsal kültür konularını analiz ederek değerlendiriyor. Borçelik, EDGE Cinsiyet Sertifikası süreci boyunca Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile stratejik iş birliği yaparak sürdürülebilir bir toplumsal cinsiyet eşitliği stratejisinin temel taşlarını başarıyla inşa ettiğini ve bu alanda öncü bir rol üstlendiğini ortaya koydu.

Kerem Çakır: “EDGE Cinsiyet Sertifikası toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki taahhüdümüzü teyit ediyor”

 

Borçelik İcra Kurulu Başkanı Kerem Çakır, konuyla ilgili açıklamasında, “EDGE Cinsiyet Sertifikası, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki taahhüdümüzü ve bu alandaki liderliğimizi bir kez daha teyit ediyor. Çalışanlarımızın kişisel ve profesyonel gelişimlerini destekleyen, adil ve kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratma yolunda attığımız bu adım, sektörde fark yaratma vizyonumuzun önemli bir göstergesi” dedi.

Borçelik, EDGE Cinsiyet Sertifikası ile toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmalarını daha da ileriye taşıdığını ve sektördeki öncü rolünü bir kez daha kanıtladı.