Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi destekleriyle, Bodrum Sinema ve Kültür Derneği (BSKD) ev sahipliğinde düzenlenen 12. BOTH - "Bodrum Türk Filmleri Haftası ve CineBodrum Sinema Sektör Zirvesi" gerçekleştirildi.

Etkinlik, Türk sinemasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Festival kapsamında Türk sinema sektörünün geleceği için atılması gereken adımlar da masaya yatırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Biletinial Üst Yöneticisi (CEO) Ulaş Uslu, şirketin kültür sanat ve sinema alanında yaptığı atılımların gelecek dönemde de süreceğini belirtti.

Türkiye'nin en yüksek sayıda biletleme yapan platformu olarak kültür sanat ve özellikle sinema alanlarında bilgi birikimine sahip olduklarını kaydeden Uslu, bilgi birikimlerini, sinema sektörünü desteklemek için kullandıklarının altını çizdi.

Yıldız Holding yatırımcı ve analistlerle bir araya geldi Yıldız Holding yatırımcı ve analistlerle bir araya geldi

Uslu, "2024'ün ilk sekiz ayında 7 milyon olarak gerçekleşen bilet satış sayımızı yıl sonunda 10 milyon adede çıkarmak ve yenilikler ve atılımlarla eğlence biletleme dünyasındaki lider konumumuzu pekiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. 2025'te hedefimiz, sinema sektörünün dijitalleşmesine verdiğimiz katkıyı sürdürürken, bir yandan da yapay zeka destekli çözümler, yeni iş modelleri ve yeni işbirlikleriyle pazarın büyümesine öncülük etmek." ifadelerini kullandı.

Biletinial'ın portföyündeki yaratıcı ürünlerle sinema işletmelerinin operasyonlarını daha hızlı ve verimli hale getirdiklerine dikkati çeken Uslu, şirketin öz kaynaklarıyla geliştirdikleri yenilikçi ürünlerin, kendilerini çevrim içi biletleme platformu olmanın ötesine taşıdığını belirtti.

Türkiye'nin yanı sıra KKTC'de de operasyonlarının bulunduğunun bilgisini paylaşan Uslu, dünyada benzeri olmayan bir iş modeli olduklarını vurguladı.

 "Çalıştığımız kurum ve kuruluşların dijital dönüşümlerini ücretsiz gerçekleştiriyoruz"

Yapay zeka destekli yazılımlarıyla sinema salonlarının ihtiyaç duydukları tüm hizmetleri tek başına karşılayabildiklerine işaret eden Uslu, şu değerlendirmede bulundu:

"Çalıştığımız kurum ve kuruluşların dijital dönüşümlerini sağladığımız yazılımlar ile tamamen ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Bu da bizi benzersiz kılıyor. Mesela, sinema sektörü için hazırladığımız yazılımlarla gişeden turnike kontrolüne, yiyecek içecek hizmetlerinden sadakat programlarına kadar pek çok unsuru kontrol etmeyi sağlıyor, dijital ekran entegrasyonları ve API'lerle verimliliği artırıyoruz. Merkezi raporlama, muhasebe çözümleri, çapraz satış, kampanya yönetimi sistemlerimizle işletmelerin her aşamayı kontrol etmelerini sağlıyoruz. Sinema sektörünün de hizmetine sunduğumuz Biletinial Partner, satış, kapasite ve pazar payı gibi unsurları anlık olarak takip edebilme imkanı sunarken, sinema işletmesini verimli kılmak için gerekli tüm verilere kolayca ve tek tıkla ulaşılmasını sağlıyor."

Uslu, sinema sektörü için yeni bir hizmet geliştirme aşamasında olduklarını belirterek, "Sinema salonlarının günlük ya da saatlik kiralanması için 'Kiralama ve Mecra Satış Modülü' üzerinde çalışıyoruz. Bu modül, salonların özel etkinlikler için kiralanmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Böylece yeni gelir modelleriyle işletmeye katkı sağlayabileceğiz. Bu modülün ilk versiyonunu 2025 ilk çeyrekte kullanıma açmayı hedefliyoruz. 2024'ün sonuna kadar da alanında uzman sinema editörlerinin değerlendirmelerinin yer alacağı yepyeni bir dijital sinema platformuyla kullanıcılarımızın karşısına çıkacağız. Üyelerimiz, vizyondaki filmleri takip edilebilecek, gelecek programlar hakkında bilgi sahibi olunabilecek ve editörlerin seçkilerine göz atabilecek." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA