Rockets, çaylak sözleşmesinin son sezonuna giren yıldız oyuncuyu takımda tutmak için kesenin ağzını açacak. NBA'deki başarılı temsilcimiz Alperen Şengün, çaylak sözleşmesinin son yılında. Alperen'in, Houston Rockets ile 4 yıllık sözleşmesi, 2024-2025 sezonu sonunda bitecek. Houston Rockets yönetimi, Alperen Sengün ile sözleşme yenilemek için uzun süredir görüşmelerini sürdürüyor. Görüşmelerde gelinen nokta, takımının medya gününde Alperen'e soruldu.

Milli oyuncu, "Sözleşmeyi imzalamak istiyorum. takım ile müzakere halindeyiz. Görüşmeler iyi gidiyor. Henüz zamanımız var. Umut ediyorum ki bir sonuca varacağız." dedi.

Beşiktaş, Eintracht Frankfurt maçına hazır Beşiktaş, Eintracht Frankfurt maçına hazır

Houston medyasında çıkan haberlere göre, Alperen'in sözleşmesi artık imza aşamasında. Houston Rockets'ın, sezonun başlayacağı 22 Ekim'den önce Alperen Şengün ile "maksimum kontrat" imzalaması bekleniyor.

Alperen için "Maksimum kontrat", 5 yıllığına 224 milyon dolarlık sözleşme anlamına geliyor. Alperen, sözleşmeyi imzalaması halinde yılda yaklaşık 45 milyon dolar kazanacak. Alperen Şengün böylece bir sezonda en fazla kazanan Türk sporcu olacak. NBA otoriteleri, Houston rockets'ın takımı Alperen'in etrafında kurması gerektiği konusunda hemfikir.

Houston Rockets, sezon öncesinde sözleşme imzalamaz ise Alperen sınırlı serbest sporcu kategorisine girecek. Bu da NBA'deki diğer takımlara Alperen'e sözleşme teklif etme hakkı doğuracak.

Muhabir: Spor Servisi