Kültür Sanat

AKM’de bu hafta sanatseverleri bekleyen etkinlikler

Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) bu hafta sanatseverleri birçok etkinlik bekliyor. Dünyaca ünlü operalardan baleye, birbirinden özel sergilerden dans gösterilerine kadar bir dolu performansın sergileneceği AKM’de, izleyenler unutulmaz deneyimler yaşayacak.

Abone Ol

KONSTANTİN EMELYANOV&FESTİVAL ENSEMBLE – “BACH İSTANBUL’DA SONBAHAR”

 

Ödüllü piyanist Konstantin Emelyanov, Festival Ensemble ile birlikte "Bach İstanbul’da Sonbahar" konserinde sahne alacak. 21 Ekim akşamı AKM Tiyatro Salonu’nda gerçekleşecek konserin ilk yarısında solo performans, ikinci yarısında ise Festival Ensemble ile birlikte unutulmaz eserler müzikseverlerle buluşacak. Programda, Jean-Philippe Rameau’nun süiti, Johann Sebastian Bach’ın Fransız Süiti, Re majör BWV 1054 ve Le majör BWV 1055 piyano konçertoları yer alacak.

Konstantin Emelyanov, Festival Ensemble ile birlikte "Bach İstanbul’da Sonbahar” konseri, 21 Ekim saat 20.30’da AKM Tiyatro Salonu’nda.

 

PIERRE HANTAI - J.S. BACH GOLDENBERG VARYASYONLARI


 Klavsen virtüözü Pierre Hantai, 23 Ekim akşamı Atatürk Kültür Merkezi’nde dinleyicisiyle buluşuyor. Müziğin önemli isimlerinden biri olan Hantai, kariyerinin başlangıcından itibaren Johann Sebastian Bach eserlerine olan bağlılığı ve yorumlarıyla tanınıyor. Konserde, Bach’ın "Well-Tempered Clavier" (BWV 846-893) adlı eserinden seçilmiş prelüdler ve fuglar ile “Goldberg Varyasyonları" (BWV 988) yorumlanacak.

Pierre Hantai, J.S. Bach Goldenberg Varyasyonları, 23 Ekim saat 20.30’da AKM Tiyatro Salonu’nda.

LA BAYADERE - İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, tarafından sergilenen “La Bayadère”i, 23 Ekim tarihinde AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sahnelenecek. Romantik ve klasik dönemler arasında köprü kuran eser, Hindistan'da geçen büyülü hikayesiyle seyirciyi aşk ve entrika dolu bir zaman yolculuğuna çıkaracak. Ayşem Sunal Savaşkurt’un sahneye koyup düzenlediği temsilin orkestra şefliğini ise Zdravko Lazarov üstleniyor. 


 La Bayadère balesi 23 Ekim saat 20.00’da AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda.

 

YEŞİLÇAM ŞARKILARI 2 - İSTANBUL DEVLET MODERN FOLK MÜZİĞİ TOPLULUĞU


 Yeşilçam’ın unutulmaz şarkıları, solistler Uğur Çınar, Eda Karaytuğ ve İrem Sağer Güven’in performanslarıyla hayat buluyor. Nostaljik tangolarla başlayacak olan konser, dinleyicileri geçmişe götürecek. 

Yeşilçam Şarkıları, 24 Ekim saat 20.00’da AKM Tiyatro Salonu’nda.

TUTAR MISIN ELİMİ - DEVLET HALK DANSLARI TOPLULUĞU


 Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından sahneye konulan "Tutar Mısın Elimi" dans gösterisi izleyiciyle buluşuyor. Gösterinin sanat yönetmenliğini V. Yıldız Çankaya’nın üstlendiği oyunda Hacivat ve Karagöz’ün Anadolu’ya uzanan yolculuğunda yaşanan olaylar sonrasında, birlik ve beraberlikle bütün zorlukların üstesinden gelinebileceği anlatılıyor. 

 

Tutar Mısın Elimi gösterisi, 26 Ekim saat 17.00’da AKM Tiyatro Salonu’nda.

 

WARHOL’UN DÜNYASI- POP ART’IN İKONU

 

28 Eylül- 31 Aralık tarihleri arasında AKM Çok Amaçlı Salon’da, modern sanatın en önemli isimlerinden biri olan Andy Warhol’a adanan "Warhol’un Dünyası – Pop Art’ın İkonu" sergisine ev sahipliği yapıyor. Warhol, Pop Art akımının öncülerinden biri olarak sanat ve yaşam arasındaki sınırları ortadan kaldıran eserleriyle tanınıyor. Sergide, Warhol’un tanınmış eserlerinin yanı sıra özel koleksiyonlardan seçilen eserler de sanatseverlerle buluşuyor. 

Warhol’un Dünyası- Pop Art’ın İkonu, 28 Eylül- 31 Aralık tarihlerinde AKM Çok Amaçlı Salon’da.

PABLO PICASSO- RESİMDEN SERAMİĞE BİR SERÜVEN

 

AKM Galeri'de yer alan "Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven" sergisi, ünlü sanatçının orijinal gravürleri, çizimleri, posterleri, litografileri ve fotoğraflarından oluşan 170 eseri sanatseverlerle buluşturuyor. Kariyerine Paris'te başlayan ve burada Montmartre'daki "Bateau-Lavoir" atölyesinde tanınan Picasso, dönemin önemli sanat tüccarlarıyla tanışarak sanat dünyasında hızla yükseldi. Bohem yaşam tarzı ve tutkulu ilişkileriyle tanınan sanatçının eserleri, bu dönemde yaşadığı aşklardan derin izler taşıyor. Sergide yer alan eserler, Picasso'nun sanat yolculuğunun çeşitli evrelerini ve onun sanatsal dönüşümlerini kapsıyor.

Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven; 28 Eylül-31 Aralık Tarihlerinde AKM Galeri’de.