TRT'DEN İKİ ÖNEMLİ PROJE

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
TRT Genel Müdürü Prof. Dr.Mehmet Zaid Sobacı'nın TRT'ye ilk geldiği günden beri ne kadar vizyon sahibi olduğunu biliyoruz. Ve TRT'nin tüm kanallarının ne kadar güzel içerikler ürettiğine de şahidiz.

TRT ORTAK YAPIMI SADIK AHMET

1947 yılında Gümülcine’de doğan ve tıp eğitimi aldıktan sonra Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin birçok hakkının devlet tarafından hiçe sayılmasına karşı siyasi bir mücadele sürdüren Dr. Sadık Ahmet’in hikâyesi TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filmiyle izleyiciyle buluşacak. Batı Trakyalı Müslüman Türklerin efsanevi lideri Dr. Sadık Ahmet’in hayatı ve uğruna savaş verdiği mücadelenin etkileyici hikayesini beyazperdeye taşıyan film, 2 Şubat’ta vizyona girdi..

Senaryosunu Mert Dikmen’in kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Hakan Yonat’ın oturduğu filmin yapımcılığını Mahmut Cüneyt Göz, proje tasarımı ve kreatif yapımcılığını ise Muhammet Usta üstleniyor. Dr. Sadık Ahmet’i ise oyuncu Turgay Aydın canlandırıyor. Edirne’de çekimleri tamamlanan filmin oyuncuları arasında; Nur Fettahoğlu, Erkan Can, Ozan Akbaba, Renan Bilek, İlker Aksum, Taner Rumeli, Burak Satıbol, Uğur Yücel, Erdal Beşikçioğlu, Suzan Kardeş ve Doğukan Güngör gibi başarılı isimler yer alıyor.

BİR SEVDADIR DİZİSİ

Yapımcılığını Bozdağ Film adına Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği ve yönetmen koltuğunda Günay Günaydın’ın oturduğu Bir Sevdadır dizinin senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ile Nehir Erdem kaleme aldı. Kapadokya’da çekimlerine başlanan Bir Sevdadır dizisinin başrollerinde Feyyaz Şerifoğlu ve Sude Zülal Güler paylaşırken, oyuncu kadrosunda Ekin Mert Daymaz, Sinan Tuzcu, Sinem Uslu ve Doğukan Polat bulunuyor.

İlk bölümü ile milyonlarca izlenmeye ulaşan diz damga vurdu.

“Hayat futbola benzer” sloganıyla yola çıkan dizide ünlü futbolcu Yasin ile bambaşka bir hayattan gelen Yeşil’in kaderlerinin kesişme hikâyesi etkileyici bir dille ele alınıyor.

Bir Sevdadır dizisi 1. Bölümünde hapisten çıkan Yeşil her şeyi göze alarak, çocuklarıyla birlikte ünlü futbolcu Yasin’in ailesi Bıçakçılar’a gitti.

Peki zengin ve ünlü Bıçakçı ailesi onu kabul edecek, kucak açacak mıdır?

Ünal, Yeşil’in peşini bırakacak mıdır?

Yeşil’in hapishanede yaptığı planlar ne kadar başarılı olacak izleyeceğiz.

 

GÜNÜN SÖZÜ: TRT ÖZÜ SÖZÜ İNSAN