​TESADÜF DEĞİL!

Aslı SERTDEMİR 14 Eki 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Sanatçılık kariyeri boyunca Ebru Yaşar, birbirinden değerli albümlere imza atmış ve birçok müzik ödülünü kazanmıştır

Sanatçılık kariyeri boyunca Ebru Yaşar, birbirinden değerli albümlere imza atmış ve birçok müzik ödülünü kazanmıştır. Ülkemdeki en önemli kadın seslerinden biridir. Onun gibi bir sanatçıyı, sahnede izlemek büyük şans. Her konseri, her programı başka bir müzik şölenidir. Tavrı, tarzı, şarkıları ile kendini asla tekrar etmez… Öyle başka şarkıcılar gibi bir şarkıyı çıkarıp, milleti bıktırana kadar söylemez. Onu her izlediğinizde başka tat, başka keyif alırsınız. Türkiye’de konser denince ilk akla gelen, Kuruçeşme Açıkhava Konserleri… Ebru Yaşar, bu yaz Kuruçeşme’de 3 dev konser verdi. Hepsini izledim… Her birine özenle hazırlanmıştı. Kıyafetleri, sahne performansları, özenle seçtiği repertuvarı ile Ebru Yaşar şov yaptı. Kimse kusura bakmasın, ya da baksın… Kadın bu yaza damgasını vurdu. Ve bir kez daha görmüş olduk ki, başarı tesadüf değilmiş.

Ne sevindik ne sevindik…

Hakan Günday imzalı senaryosu ve Onur Saylak yönetmenliğiyle Puhutv'de yayınlanan 12 bölümlük dizi büyük beğeni toplamıştı. Ve Agah Beyoğlu rolü ile Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu Performansı dalında ödül almıştı. “Şahsiyet” dizisinin birçok yabancı uyarlamaları da yapıldı.                                                                                                                                               Bu başarılı dizinin 2. sezonunu herkes Disney’de yayınlanacak diye beklerken… Malumunuz, Disney Plus tüm yerli projelerini iptal etti. “Şahsiyet”in geleceği de belirsizleşmişti. Ancak bu hafta güzel bir haber geldi. "Şahsiyet" 2. sezonuyla çok yakında GAİN platformu üzerinden izleyicileri ile buluşacakmış. Tüm anlaşmalar yapılmış, imzalar atılmış. İlk sezonuyla büyük başarı elde eden Şahsiyet, Agah Beyoğlu'nun sıra dışı karakterine ve suç çözme yöntemlerine hayran bıraktırmıştı. Bu sezonda da Agah, farklı dünya görüşü ve detaycı zekası ile şaşırtmaya devam edecekmiş. İkinci sezonda, hikaye daha derinleşecek ve karakterlerin gelişimi sürprizlerle dolu olacakmış.  Agah Beyoğlu’nun yeni maceralarını sabırsızlıkla bekliyoruz.                                                           Formun Üstü

Yonga değişimi

Meta'nın Metaverse hayali suya mı düştü? Bu sorunun yanıtı, son haberlere göre pek iç açıcı değil. Şirket, kritik bölümlerde işten çıkarmalara başlamış. Hatırlatmak gerekirse… Meta, Metaverse konseptini “herkesin erişebileceği bir dünya” haline getirme hedefiyle yola çıkmıştı. Milyarlarca dolarlık yatırımlar yapmasına rağmen, bu hedefe ulaşmada zorluklar yaşandığı söyleniyor. Meta, Metaverse'i hayata geçirmek için Reality Labs adında özel bir bölüm oluşturmuştu. Bu bölüme büyük yatırımlar yapmıştı. Ayrıca, Meta Quest adında sanal kask serisi ve özel bir yonga geliştirme çalışmaları da bu bölüm tarafından yürütülüyordu Son gelişmelere göre, FAST adı verilen yonga ekibinden toplam 600 kişinin işine son verildiği belirtiliyor. İşler yolunda gitmeyince, yeniden yapılanma kararı alınmış. FAST yongasını temel alan bir Meta sanal gerçeklik kaskı da planlanmıştı, bu nedenle ekibin dağılması büyük etkilere yol açabilir. Meta, Metaverse hayalini gerçekleştirmek için büyük bir mücadele veriyor gibi görünüyor. Yaşanan zorluklar ve işten çıkarmalar, bu hedefe ulaşmayı daha da zorlaştıracak gibi görünüyor. İşin Aslı astarı; Meta'nın önündeki bu zorlu süreci atlatacağını düşünüyorum. Ama nasıl ve kimin desteği ile olacak işte onu henüz kestiremiyorum.