Dünya 20.08.2016 16:31

Yemen'de hükümet kuruluyor

Yemen'de Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Samad birkaç gün içinde hükümetin kurulacağını açıkladı. YENİBİRLİK - Yemen'de devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC) ve Husilerin katılımıyla oluşturulan…
Yemen'de hükümet kuruluyor

Yemen'de Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Samad birkaç gün içinde hükümetin kurulacağını açıkladı.

YENİBİRLİK - Yemen'de devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC) ve Husilerin katılımıyla oluşturulan Yüksek Siyasi Konseyin Başkanı Salih es-Samad, birkaç gün içinde hükümetin kurulacağını söyledi. Başkent Sana'daki Es-Sebin Meydanı'nda Yüksek Siyasi Konseyin kurulması münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Samad, "Birkaç gün içinde ulusal hükümetin kurulması yönünde karar alındı. Söz konusu adım, gelecek yılki seçimlerde ülkenin istikrara kavuşması amacıyla yapılacak tüm çalışmaların birleştirilmesi hedefiyle atıldı." dedi.

"El-Kaide ve DAEŞ'le mücadele için var gücümüzle çalışacağız"

Samad, Yüksek Siyasi Konseyin toplumun taleplerine karşılık vermek ve düşmanların sızmaya çalıştığı boşlukları doldurmak amacıyla kurulduğunu ancak pek çok sorunla da karşı karşıya olduğunu ifade etti. Yemenlilerin acil ihtiyaçlarının giderilmesinin öncelikleri olduğunu aktaran Samad, ülkedeki güvenlik durumunun normalleştirilmesi El-Kaide ve DAEŞ'le mücadele için var güçleriyle çalışacaklarını sözlerine ekledi.