Kültür Sanat Kaynak: Rahime SEZGİN 04.05.2024 11:21

Souadad Kandemir sanatına ve akademik hayatına farklı bir boyut kazandıracak

Geleneksel Türk Sanatına yaptığı birinden farklı projeleri ile adından sıkça bahsettiren Dr. Souadad Kandemir, şimdide Türk çini sanatına ve akademik hayatına farklı bir boyut kazandıracak yeni bir projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.
Souadad Kandemir sanatına ve akademik hayatına farklı bir boyut kazandıracak

Sanatçı, Kanada, İstanbul ve İznik üçgeninde hazırlıklarını bir süredir titizlikle sürdürdüğü kültürel mirasımızın İznik çinisini, gelenekselin çağdaş formunu buluşturduğu “Thalassophile” sergisi özel bir davetle açıldı.

İstanbul kültür, sanat ve iş dünyasının pek çok seçkin isminin bir araya geldiği açılışta sanatçının çeşitli denizlerde tüplü dalış tutkusu sonrası sanatını büyülü bir yolculuğa çıkardığı deniz yaşamının, güzelliğini, çeşitliliğinin ve canlılığını gözler önüne serdiği eserler büyük ilgi çekti. İznik çinisi üzerine ilk kez gerçekleştirilen çizimler yalnızca balıkların ve deniz canlılarının enfes ayrıntılarını sergilemekte kalmadığı gibi aynı zamanda sanatın onları besleyen ekosistemlere duyduğu derin saygıyı da gözler önüne serdi.

Aralarında Leyla Alaton, Prof.Dr. Demir, Budak, FeryalGülman, Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Yalçın Şahin, Emin Hitay, Çiğdem Sabancı, Prof.Dr. İlhami Turan,  Hikmet Barutçugil, Sema Güral Gür gibi pek çok tanıdık dost Türk çini sanatına farklı bir yorum ve üslup getiren sanatçının eserlerin ilgi ile izleyip bilgi aldılar…

Sanat etkinliklerine her sergisinde farklı bir boyut kazandıran Dr. Souadad Kandemir’in birbirinden değerli yarının antikaları sayılabilecek 20 İznik çini eseri 3-4-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında Beşiktaş, İstanbul Deniz Müzesi’nde 10.00-18.00 saatlerdi arasında gezilebilecek.