Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.05.2024 10:01 Güncelleme: 25.05.2024 22:34

Siyasilerden Necip Fazıl Kısakürek'i anma mesajı

Siyasiler, Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 41'inci yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.
Siyasilerden Necip Fazıl Kısakürek'i anma mesajı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş mesajında "Kitapları, makaleleri ve şiirleriyle nice neslin hayatını değiştiren dava adamı Üstat Necip Fazıl Kısakürek'i vefatının 41. yılında rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun" mesajını paylaştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Necip Fazıl Kısakürek'i ölüm yıldönümü dolayısıyla şu mesajı paylaştı:

"Eserleri ve mücadelesi ile Türk gençliğine ilham veren şair, yazar, mütefekkir ve dava insanı Necip Fazıl Kısakürek’i vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum."

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Necip Fazıl Kısakürek'i  "Sultanu'ş Şuara üstad #Necip Fazıl Kısakürek'i, vefatının yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Necip Fazıl, döneminin yıkıcı propagandalarına karşı, bilhassa genç kitlelere, kurtuluşun iman ve aksiyonda olduğunu anlatmıştır. Medeniyetimizin bu topraklarda tekrar yükselebilmesi için hayatının her anında, fikir ve eserleriyle bir mücadele içinde olmuştur. Mekânı cennet, makamı ali olsun." ifadeleriyle andı

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, "Edebiyat ve fikir dünyamızda derin izler bırakan Üstat Necip Fazıl Kısakürek’i, ebediyete irtihalinin 41’inci yıl dönümünde rahmetle anıyorum" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Kalemiyle Türk edebiyatına yön veren, fikir ve dava adamı Üstat Necip Fazıl Kısakürek’i, vefatının 41’inci yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Necip Fazıl Kısakürek'i, vefatının 41. yıl dönümünde rahmetle andığını belirterek "Zor zamanlarda fikirleri, eserleri ve duruşuyla hepimize ilham kaynağı olan üstadın manevi mirasının gelecek nesillerce yüceltilerek taşınacağına gönülden inanıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmet'e Mektup" şiirindeki dizeleri hatırlatıp şu mesajı yayımladı:

"Mısralarıyla en zor dönemlerde, en karanlık günlerde dahi içimizdeki umudu ve inancı hep diri tutmamızı bize öğütleyen büyük düşünce ve dava insanı Necip Fazıl Kısakürek’i vefat yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum."