Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.05.2024 18:00 Güncelleme: 05.05.2024 18:20

İmamoğlu: 2027 Avrupa Oyunlarını İstanbul'da yapmak üzere imzalayacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Haliç Kürek Yarışları'nın ödül töreninde konuştu.
İmamoğlu: 2027 Avrupa Oyunlarını İstanbul'da yapmak üzere imzalayacağız

Etabı tamamlanan Open 27+ Kadınlar kategorisinin ödül törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney birer konuşma yaptı. 

Güney’in ardından sunucunun ‘geçen ayın şampiyonu’ yakıştırmasıyla sahneye çıkan İmamoğlu, “Sportif bir bağlantıyla, politikayla ve siyasi mücadeleyle eşleşti. Ben de diyorum ne zaman şampiyon oldum ben. Bu ayrı o ayrı. Vallahi seçimlerde şampiyon olmak değil, esas seçimden sonra iyi hizmetler yapıp gönüllerde şampiyon olmak. Biz oraya talibiz.” diye konuştu.

Haliç Kürek Yarışlarının 4’üncüsünü gerçekleştirdiklerini kaydeden İmamoğlu, Haliç’in zengin tarihi ve doğasına dikkat çekti.

İmamoğlu,” Yıllar akıp gittiğinde uzun yıllar sonra dünyanın en büyük kürek takımlarının gelip Haliç'te yarış yapıp burada şahitlik yapan sizler diyeceksiniz ki ben bu işin ilk başlangıcında vardım, oradaydım. Aramızdaki gençler belki o zamanın eğitimcileri, yöneticileri, kulüp başkanları, hatta belediye başkanları olacaklar. Ve diyecekler ki evet biz bu işin başlangıcında vardık. Burada çok özel adımlarımız var. Haliç Tersanesi'ndeki müzeyi mutlaka görün. Orada bir deniz müzesi de çalışıyoruz. Aynı zamanda orada işleyen bir tersaneyi de görebiliyorsunuz. Karşıda muhteşem bir var ki yanında yine önemli bir sanayi yapısını yeniden yapılandıracağız ve İstanbul'umuza hediye edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Paris ziyaretindeki izlenimleri paylaşan İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“İki gün Paris'teydim. Orada olağanüstü bir 2024 Olimpiyat Oyunları hazırlığı vardı. Belediye başkanıyla birlikte üzerinde epeyce konuştuk. Bizim de İstanbul'da ki bu ay mayıs ayı içinde ön protokolümüzü Roma'da, sonra Bükreş'te dünyanın bütün olimpiyat komite başkanlarının buluştuğu bir ortamda sunumunu yaparak 2027 Avrupa Oyunlarını İstanbul'da yapmak üzere imzalayacağız. Avrupa Oyunlarının belki de en fantastik, en özel sayfalarından birisi de su sporları olacak, kürek, sörf gibi… Bu noktada da güçlü adımlar atmaya devam edin.”

İmamoğlu, konuşmasının ardından Open 27+ Kadınlar kategorisinin şampiyon takımı Kocaeli Sümerspor Kürek Kulübü’ne kupasını verdi. Kategorinin 2’ncisi Moda Kürek Spor Kulübü’ne madalyaları Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, 3’ncüsü Haliç Kürek Spor Kulübü de ödüllerini Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Emre Düzgün’ün elinden aldı.