Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.04.2024 18:00 Güncelleme: 17.04.2024 12:32

İBB Meclisi 9. dönem ilk oturumu İmamoğlu tarafından açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 9'ncu seçim dönemi ilk oturumu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.
İBB Meclisi 9. dönem ilk oturumu İmamoğlu tarafından açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, İBB 9'uncu seçim dönemi ilk oturumunu açtı. Oturum, kurtuluş mücadelesinin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İBB Meclisi’nde grubu bulunan partilere, İstanbul’un lehine birlikte çalışma çağrısında bulunan İmamoğlu, konuşmasında güncel konulara da değindi.

Antalya’da yaşanan teleferik faciası sonrasında yeni seçilen CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasını eleştiren İmamoğlu; Soma, Pamukova ve Çorlu tren facialarını hatırlattı.

İmamoğlu, “Adalet, iktidar partisi mensupları için neyse, benim partim Cumhuriyet Halk Partisi mensupları için de aynı şekilde uygulanmalıdır ve eşit olmalıdır” diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Adalet, herkesi eşitler. Eşitlemelidir. Ne yazık ki bu saydığım, az önce bahsi geçen işlerde, yıllardır mahkemelerde birileri korunurken, Antalya'da yaşanan -hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet diliyorum- kazada Kepez Belediye Başkanı’mızın hızla tutuklanması, akıl ve vicdanlarda soru işareti bırakmıştır. Bunun nedeni, adaletin adamına göre tecelli etmiş olması duygusunu yaratmıştır."

İBB Meclisi'nde yaptığı konuşmada yerel seçimlerin ardından İstanbul için sorumluluğun büyüdüğünü vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

"31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl boyunca gösterdiğimiz gayret ve hizmetin halkımız nezdinde takdirle karşılanması ve teveccüh görmemiz bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Elbette bir o kadar da sorumluluğumuzu büyütmüştür. Bu takdirin verdiği sorumluluk bilinciyle, ikinci dönemimizde de İstanbul'un atılım ve yatırım dönemi daha da büyüyerek devam edecektir."