Kültür Sanat Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 23.03.2024 14:08

Gülin Kılıçay ve Cem Yılmazer Bu Hafta Sahne Tozu Yutanlar'da!

Zorlu PSM'nin sahne heyecanını paylaşan özel isimleri bir araya getirdiğiYouTube serisi "Sahne Tozu Yutanlar" Zorlu PSM YouTube kanalında devam ediyor. Zorlu PSM'nin sevilen YouTube serisi "Sahne Tozu Yutanlar" bu sezonun kapalı gişe sahnelenen ve yüksek enerjisi, komedisi ve romantizmiyle tiyatroseverler tarafından ilgiyle takip edilen "Aşık Shakespeare" oyununun şarkı sözlerini besteleyip oyunda canlı performans sergileyen Büyük Ev Ablukada grubuyla da tanıdığımız Gülin Kılıçay namı diğer Gülinler ile oyunun dekor ve ışık tasarımını üstlenen yine Büyük Ev Ablukada grubunda yer alan Cem Yılmazer'i bir araya getiriyor.
Gülin Kılıçay ve Cem Yılmazer   Bu Hafta Sahne Tozu Yutanlar'da!

Birbirinden farklı dijital içerikleriyle seyircilere farklı deneyimler sunan Zorlu PSM, “Sahne Tozu Yutanlar” programında, deneyimli isimlerin samimi sohbetleriyle sahnede olmanın ruhunu yeniden izleyicilerle paylaşıyor.

 

Sahne heyecanını paylaşan sanatçıların hem birbirlerine merak ettiklerini sordukları hem de sahnenin kendileri için anlamını paylaştıkları Zorlu PSM’nin YouTube serisi “Sahne Tozu Yutanlar”da bu hafta; Aşık Shakespeare oyununun müzik, dekor ve ışık yapımında görev alan ve Büyük Ev Ablukada grubuyla tanıdığımız Gülin Kılıçay ve Cem Yılmazer’in keyifli sohbetleri yer alıyor. 

 

Gülin Kılıçay: “Sahne tasarımını hazırlarken tiyatrocu gibi çalışıyoruz”

 

Gülin Kılıçay “Konserlerde sahne tasarımının ne kadar önemli olduğunu düşünüyorsunuz ve bu tasarım kararları alınırken nasıl bir süreç izleniyor?” sorusunu soran Cem Yılmazer’e, “Bir tiyatro ekibi gibiyiz aslında. Yani birtakım şarkılarımız oluyor ama bir şekilde kafamızda sahnesi de oluyor. Şarkılarımı çalıyoruz ve sonra birtakım sahneler hayal etmeye başlıyoruz. Kostüm vs hepsini hayal ediyoruz. Sahnede sadece müziği yapmak olarak değil biraz da tiyatro gibi ele alıp onun dekoru, ışığı, görseli, sahne duruşu hepsini tasarlıyoruz. Hepimizin bir sahne personası da var. Elbette hayalini kurup yapamadığımız çok daha büyük hayaller de oluyor. Tüm bunlar tamamlanınca da prova yapıyoruz tıpkı tiyatrocu gibi.” yanıtını verdi.

  

Cem Yılmazer: “Sahneye çıkmak ayrı bir durum”

 

Cem Yılmazer “Sanatsal entegrasyonunu koruyarak ticari başarı elde etmek senin için nasıl bir denge?” sorusunu soran Gülin Kılıçay’a “Açıkçası öylesine yaptığım işler de var kendim için yaptığım işler de var. Öte yandan projelerde ön tarafta duran bir insan değilim. Hoşuma gitmeyen bir projede, hoşuma gitmeyen bir orkestrada veya oyunda çalışamazdım diye düşünüyorum.” yanıtını verdi.

 

Gülin Kılıçay ve Cem Yılmazer’in keyifli ve bir o kadar da samimi sohbetini izleyebileceğiniz “Sahne Tozu Yutanlar”ın yeni bölümüne Zorlu PSM YouTube kanalından ulaşabilirsiniz.