Kültür Sanat 24.05.2018 02:00

Bu Albümde Her Duygu Var Tolga Şanlı: Manzinga

Yetenekli genç müzisyen Tolga Şanlı, "Manzinga" adını verdiği EP formatındaki ilk albümünü yayınladı.
Bu Albümde Her Duygu Var  Tolga Şanlı: Manzinga

Usta müzisyenlerle beraber Stüdyo Arı'da kayıtlarını tamamladığı albümdeki besteler, belli bir tarz için kısıtlanmadan hem etnik hem de çağdaş müziği içinde barındırırken zaman zaman da dinleyenlerin kulağında mistik ve duygu yüklü bir iz bırakıyor.

ALBÜMDE BABASI ZAFER ŞANLI DA YER ALDI

Albümde Tolga Şanlı'ya Nevzat Yılmaz, Cengiz Tural, Zafer Şanlı, Tolga Bilgin ve Özgür Kurum eşlik etti. Albümün Mix ve masteringi yapan Arıkan Sırakaya, aynı zamanda Stüdyo Arı etiketiyle albümün yapımcılığını üstlendi. Albümle aynı ismi taşıyan parça Manzinga'nın performans klibini Burak Sarıkahya ve Saygın Ayyıldız çekti. Kapak tasarımı ise Berna Akboru'ya ait.
Tolga Şanlı, bas gitarist olan babası Zafer Şanlı'nın yönlendirmesiyle erken yaşta gitar eğitimine başladı. Güzel Sanatlar Lisesinde eğitim aldığı sırada 2011 yılında Vodafone Liseler Arası Müzik yarışmasında "En iyi Orkestra" ve "En iyi Enstrumanist" dalında ödüller aldı.

BURSLA BERKLEE'DE EĞİTİME HAK KAZANDI

Quincy Jones, Steve Vai, Joey Kramer'ın yanı sıra onlarca dünya çapında ün kazanmış usta müzisyenlerin yetiştiği Boston Berklee Müzik Kolejinde, 2012 yılında "5 Week Summer Program" dahilinde eğitim aldı. Burada yine dünyada ünlü trompetçi Tiger Okoshi önderliğinde kurulan All-Star grubuna seçilerek, Berklee Performance Center'da konser verdi.
Şanlı, daha sonra Türkiye'ye dönerek, Yıldız Teknik Üniversitesi - Müzik Toplulukları Programına birincilikle girdi. Genç yaşına rağmen Türkiye'de birçok sanatçıyla sahne çalışmaları yaptı. Son olarak 2016 yılında dahil olduğu What Da Funk grubu ile 2017 yılında WDF1 albümünü yayınladılar. Bu albümde kendi parçaları dışında, Harun Kolçak, Buray, İrem Derici, Simge Sağın, Gülçin Ergül, İrfan Özata, Gökçe, Can Gox ve Ferman Akgül gruba eşlik etti.