Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.04.2024 14:02 Güncelleme: 15.04.2024 14:13

Başkan Altay: Türkiye'ye örnek olacak bir belediyecilik modeli oluşturacağız

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan Bayramı dönüşü ilk mesai gününde Büyükşehir Belediyesi ve Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü çalışanlarıyla bayramlaştı.
Başkan Altay: Türkiye'ye örnek olacak bir belediyecilik modeli oluşturacağız

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda tüm belediye çalışanlarının Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Başkan Altay, Gazze’de yaşananların ve yerel seçim sürecinin bu ramazanı diğerlerinden ayırdığını vurguladı.

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlere değinen Başkan Altay, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hep birlikte bir yerel seçim süreci yürüttük. 6 yıldır birlikte çalışıyoruz. Özellikle 2019 seçimlerinden itibaren ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışıyla şehrimizde hep birlikte çok önemli hizmetlerde bulunduk. Konya’nın hayallerini bir bir gerçekleştirmek için gece gündüz demeden gayret ettik, çaba sarf ettik ve çok önemli başarılar elde ettik. Şimdi hep birlikte yeni bir başarı hikayesi yazmamız gerekiyor. Konya’nın sorumluluğu her zaman çok yüksekti ama bu dönem çok daha yüksek başarılar elde etmemiz gerekiyor. Hata yapma lüksümüz yok, daha çok çalışacağız, daha çok gayret edeceğiz ve ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışımızı geliştirerek, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir belediyecilik modeli oluşturacağız.” 

Tüm büyükşehir ekibinin bunu en güzel şekilde yapacak gücü, motivasyonu ve birlikte çalışma kültürü olduğuna inandığını dile getiren Başkan Altay, “Bu dönemde özellikle ulaşım konusunda vermiş olduğumuz 105 kilometre raylı sistem hatlarının yapılması, başta Darülmülk Projesi olmak üzere şehrimizin ihyasıyla ilgili çalışmaları hep birlikte yürüteceğiz. Bugün Konya’da bir başarı konuşuluyorsa, Konya’da bir yerel yönetim başarısı konuşuluyorsa bu salonda olan ve olmayan tüm çalışma arkadaşlarımızın hepsinin çok büyük emeği ve katkısı var.” ifadelerini kullandı.